ÜNİVERSİTEDE ADRESE TESLİM İŞE ALMA SKANDALI

Balıkesir Üniversitesi'nde adrese teslim işe alma skandalı yaşandı. işte o haber

ÜNİVERSİTEDE ADRESE TESLİM İŞE ALMA SKANDALI
Balıkesir Üniversitesi’nin Aralık 2012’de çıktığı işe alım ilanından sonra işe alınanların daha önceden belirlendiğine ilişkin iddialar ortaya çıktı. Üniversitenin işe alım ilanında istenen niteliklerin daha önce işe alınacaklar için sağlandığı kaydedildi. Sonuçların açıklanmasından önce 9 kişinin ismini noterde kayıt altına aldıran bir vatandaş sonuçların açıklanması ile kayıt altına aldığı isimlerin aynı olduğunu gördü.
Balıkesir Üniversitesi’nde geçtiğimiz yılın son ayında yayınlanan 26 kişilik işe alım ilanı sonrası yaşananlar işe başvuranları ve kamuoyunu hayrete düşürdü. İlanda istenen niteliklerin daha önce üniversitede çalışan bazı kişilerin nitelikleri ile aynı olduğu iddia edilirken, öte yandan bir vatandaş da alım sürecinde şüphelendiği için 10 kişinin ismini noterden kayıt altına aldırdı. Kayıt altına alınan isimlerden 9’unun işe girmesi ile skandalın ortaya çıktığı iddia ediliyor.


KPSS’YE GİRME ŞARTI VAR YÜKSEK PUAN ŞARTI YOK
Balıkesir Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi’ne alınacak 26 kişi için çıkılan ilan sonrası yaşananlar dikkat çekti. 
İşe alım ilanında istenen nitelikler ise görenleri şaşırttı. 4/B sözleşmeli personelin alınacağı ilanda KPSS puanı istenirken en yüksek puan alan sıralamasının yapılmadığı iddia ediliyor. Bunun yanı sıra ise ilginç bir şekilde MIA-MED Hastane Bilgi Yönetimi sertifikası istendiği ortaya çıktı.


İSTENEN SERTİFİKA SADECE İŞE ALINANLARDA VAR
İşe alım ilanında istenen MIA-MED Hastane Bilgi Yönetim Sertifikası ise Türkiye’de çok sınırlı sayıda hastanede kullanılıyor. Bu sertifikanın istenmesinin amacının ise daha önce belirlenen kişilerin işe alınmasında kolaylık sağlanması ve öne çekilmesi olarak öne sürülüyor. İşe alınacak olanların hepsinde istenen bu sertifikanın sadece işe alınanlarda olduğu belirtiliyor.


SONUÇLARDAN ÖNCE İSİMLER NOTERDE TASDİK EDİLDİ
13 hemşire, 1 ebe, 7 sağlık teknikeri, 4 büro personeli 1 destek personeli olmak üzere toplamda 26 kişinin alınacağının duyurulduğu ilanda 9 kişinin işe alımında şüpheler olduğu belirtiliyor. 14 Aralık 2012 tarihinde yapılan duyuru sonrası işe alınacaklara ilişkin şüpheleri bulunan bir vatandaş, 27 Aralık günü Balıkesir 2’in Noterine giderek işe alınacağını iddia ediği 10 kişinin isimlerini kayıt altına aldırdı. 9 ismin aynı çıkması ise işe alımda büyük bir skandalın olduğu iddiasını güçlendiriyor.

 

Ahmet AÇIKAY /MİLLİ GAZETE 21.02.2013

http://www.milligazete.com.tr/haber/Adrese_teslim_ise_alim/274815

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
cabbar
cabbar - 11 yıl Önce

allah belanızı versin bu da olsyosa yazık

SIRADAKİ HABER