ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ HAYVANLAR İÇİN YOLLARA DÜŞTÜ !

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi İlker Güney

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ HAYVANLAR İÇİN YOLLARA DÜŞTÜ !

 

, Doğayı Hayvanları  Koruma ve Yaşatma Derneği'nin (DOHAYKO) ''Bizim Köyün Çocukları Projesi''  kapsamında, çevrenin ve doğanın önemine dikkati çekmek ve köylerdeki çocuklara  hayvan haklarını anlatmak üzere köpeğini de yanına alarak bisikletle Türkiye  turuna çıktı.
Proje sorumlusu İlker Güney (25), projeye katkıda bulunan Ceyhan  Belediyesi'nin önünden tura çıkmadan önce yaptığı açıklamada, gezisinin 92 gün  süreceğini söyledi.

Mersin, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ,  İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun,  Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'den sonra Artvin'de sonlandıracağı turda yaklaşık  4 bin kilometre pedal çevireceğini belirten Güney, şöyle konuştu: ''Kentlere sıkışan, yalnızlaştırılmış çocuklara daha güzel bir  Anadolu'nun var olduğunu, insanlarla hayvanların bir arada barış içerisinde  yaşayabileceklerini anlatmayı kendime görev edindim. 92 gün sürecek gezide 46  köyümüzü ziyaret ederek oralardaki çocuklarımıza ulaşmaya çalışacağım. Günaşırı  uğrayacağımız köylerimizde öncelikle köy muhtarlarıyla ve köyün ileri  gelenleriyle görüşüp proje bilgilendirmesinin ardından çocuklarla bir araya gelip  onlarla gezip bisiklet sürüp oyunlar oynayıp sohbet edeceğiz. Köy meydanlarında  ya da muhtarlığın uygun göreceği bir mekanda film animasyon, belgesel, çizgi film  ve hayvan hakları proje filmleri gösterimi yapacağım.''
DOHAYKO Başkanı Nesrin Çıtırık ise projeyle köylerde insanlarla  hayvanların barış içinde yaşayabildiklerini, bu yaşam tarzının şehirlere de  taşınmasına çalışılacağını söyledi.
Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de DOHAYKO'nun projesini insani  bulduklarını ve her türlü desteği vermekten gurur duyduklarını belirtti. Daha sonra, Güney, köpeği Suzi'yle bisikletle yola çıktı.


 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER