600 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ TRAFİK KAZASI KURBANI !

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araşırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş yurtdışındaki önlemleri şöyle değerlendirdi:

600 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ TRAFİK KAZASI KURBANI !
Yurtdışında yapılan bu önlemler çok doğru. Bizim ülkemizde de aynı arabadaki 2 genç birbirini tetikliyor. Fakat Türkiye’de yolların durumu, eğitim şartları, yaşam şartları çok farklı. Yurtdışındaki kuralları buraya uygulamak çok zor. Yurtdışında birçok ülkede gençler trafik eğitimini anaokulundan almaya başlıyorlar ve tüm öğrenim yaşamlarında bu eğitim devam ediyor. Onlar kurallara uymak konusunda daha disiplinliler. Bizim ülkemizde en basiti sürücülerin yüzde 20’si emniyet kemeri kuralına uymazken, bu kuralların uygulabileceğini sanmıyorum.
Derneğimizin araştırmasına göre, Türkiye’de 600’e yakın üniversite öğrencisi trafik kazasında hayatını kaybetti. Gençleri bu şekilde kaybetmek çok üzücü ama şaşırtıcı değil. Üniversiteler gençleri bilinçlendirmede çok yetersiz.  Gençlerde bu bilincin yetersiz olduğunu gördüğümüz bir olay da geçtiğimiz haftasonu Ataşehir’de meydana geldi. Kullanılan arabanın ‘Porsche’ olması 220 kilometre hız yapmak anlamına gelmez. Bu bilinçte olan 2 gencin altına da ‘Porsche’ marka araba verilmez. Ne yazık ki ailelerde bilnçli değil.  Çok sık şahit olduğum bir durum da şu ki, alkollü araba kullanan babayı gören çocuk alkollü araba kullanmanın tehlikesini bilmiyor. kaynak :milliyet.com
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER