Çevre Ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Her zaman olduğu gibi bu bayramda uzun bir tatil yapıyoruz. 9 günlük tatil çok uzun. Ayrıca her biri birer tüketici olan vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. Gereksiz alış verişten kaçının. Kredi kartlarına sarılmayın. Kapınıza gelen her kişiye tanımıyorsanız kapınızı açmayın. Kapıdan satışlara çok dikkat edin” dedi.
BAYRAM TATİLİNİN 9 GÜNE ÇIKARILMASI DOĞRU DEĞİL
Çevre Ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Müslümanlar için 11 ayın sultanı olarak bilinen mübarek Ramazan ayını idrak ettik. Önümüzde bayram var. Bu bayramda da alışık olduğumuz o tatil süreci yaşanacak. Önden ve arkadan birer gün idari izin verildi oldu tatil 9 gün. Her zaman söylüyoruz, aslında biz bu kadar çok tatil yapacak ülke değiliz. Daha çok çalışmaya ve gayret sarf etmeye ihtiyacımız var. Bu tatil işinin böylesine uzatılmasına bir çözüm bulunması lazımdır. Üretmeden tüketen toplum haline gelmemizin ana nedenlerinden beri bol bol tatil yapıp çalışmamaktır. Bundan sonraki bayramlarda bu tatil sürelerinin daha dikkatli ayarlanmasında fayda vardır. Resmi dini bayram deyip önünde arkasında tatil sunmak ülkemize fayda getirmiyor. Gereksiz resmi bayramlarında kaldırılmasında fayda vardır.” dedi.
GEREKSİZ ALIŞ VERİŞTEN KAÇININ
Çevre Ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Bakın Tüketicilerimize sesleniyorum. İnsanın cebinde parası yok ise geleceğini ipotek altına alarak harcama yapmaması lazım. Borçlanarak yaşamak insanı strese soktuğu gibi sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. İnsanlar sağlıklı düşünememektedir. O yüzden gereksiz alış verişten kaçının. İsraftan kaçının. İhtiyacınız olmayan bir mal veya malzemeye para vermeyin, lüks tüketimden uzak durun” dedi.
KREDİ KARTLARINA SAKIN SARILMAYIN
Çevre Ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Bankaların türlü çeşitli reklâmlar ile sizlere tatlı imkânlar sunduklarını söyledikleri kredi kartlarına sakın ola sarılmayın. Kredi kartları başlı başına bir tuzaktır. Kredi kartına şu kadar harcama yaparsan, şunu sunuyoruz, şu imkânı veriyoruz gibi çok sayıda değişik reklâm türü ile karşınıza çıkıyorlar. İnanmayın, kanmayın. Kimse babasının hayrına size bir imkân ve olanak sunmuyor. Sırtınızdan para kazınılmasını, geleceğinizi karartmak istemiyorsanız kredi kartlarına sarılıp bol bol harcama yapmayın” dedi.
KAPINIZI ÇALAN HERKESE KAPIYI AÇMAYIN
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Mübarek bir bayramı eda edeceksiniz. Bu nedenle kapınıza her gelen kişiye tanımadan kapı açmayın. Göz deliğinden bakın. Görüp teşhis edin. Ayrıca kapınıza mutlaka emniyet zinciri taktırın. Kim o demeden ve görmeden kapı açmayın. Çok sayıda gaspçı, hırsız, üçkâğıtçı, ırz düşmanı, sapık kol geziyor. Elbette bayramlaşacaksınız. Ama tedbiri ve güvenliği elden bırakmayın. Bayramı zehir etmeyin. Bu bağlamda sitelerde toplu apartmanlarda oturanlar güvenlik kamere düzeneklerini de şimdiden kontrol etsinler. Müstakil evlerde oturanlar ise evlerine kamera düzeneği koyamıyorlar ise, kapılarını sağlamlaştırsınlar emniyet zinciri, gözleme camını kontrol etsinler. Buna rağmen karşılaşacakları asayiş olaylarında ise 155 ‘i çekinmeden arasınlar” dedi.
KAPIDAN SATIŞ YAPANLARA DİKKAT EDİN
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ Özellikle Bayramlarda bu kapıdan satış işleri pazarlamacılar artış kaydediyor. İyisi binde bir… Ne hikmet ise hep art niyetli tipler yaşlılarımızı, ev hanımlarımızı, kadınlarımızı, aile bireylerimizi kandırmaya yönelik hileli mal satıyorlar, bir nevi dolandırıcılık yapıyorlar. Kapınıza gelen satıcılardan mümkün ise bir şey almayınız. Özellikle sağlık araç ve gereçlerini kapıdan satış usulü ile almayınız. Size alın bunu 1 ay deneyin beğenmezseniz geri alırız vaatlerine inanmayın. Yalan söylüyorlar. Bu şekilde yurt geneli kandırılıp, dolandırılan binlerce insan var. Neye imza attığınızı bilin. Alelacele karar vermeyin. Okumayı bilmiyorsanız, okuyan birini çağırıp imzalattıkları kâğıdı bir okuyun. Size ne gibi bir yaptırım getiriyor bakın. İmzaladığınız belgeleri mutlaka okuyun ve bir suret alın. Bayramda bu işe daha fazla dikkat gösterin. Ramazan ayının rehavetinden çıkıyorsunuz. Birde dolandırılmayın” dedi.
Önemli NOT:
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş “Bakın her zaman ve her açıklamamızda altını çizerek söylüyoruz. Bizler yaptığımız hizmetler karşılığında her hangi bir ücret almıyoruz. Bize gelin üye olun aidat verin, kayıt yapalım da demiyoruz. Biz gönüllü, ücretsiz hizmet veren bir kuruluşuz. Siz tüketicilere Yardıma hazırız. Yeter ki bize ulaşın. Bize, [email protected] adresinden elektronik posta yolu ile ulaşabilir dert ve sıkıntınızı, şikâyetinizi aktarıp bilgi alabilir. Ayrıca çok sıkışırsanız bizi mesai saatleri içinde 0.535.475.70.06 nolu dernek telefonumuzdan arayabilirsiniz.. Sizlere Teknik, hukuki, yasal bilgi vermeye hazırız. Tüketiciler karşılaştıkları yanlışlar ve usulsüzlükler karşısında nasıl hareket edecekler, nereye başvuracaklar, gerekirse dilekçeleri, usul hakkında her tür bilgiyi ücretsiz olarak sunarız. Ayrıca Tüketiciler Bize İnternet ortamından da ulaşabilirler. Google arama motorunda bize ait olan http://groups.google.com.tr/group/cetkoder grubuna girip yazışma ve bilgi verme grubumuza kaydolabilir ve oradan da bizimle yazışabilirler.
ÇETKODER GENEL MERKEZİ YAZIŞMA İÇİN: [email protected]
ÇETKODER BASIN’ABİLGİ VE ÜYELERE DUYURUSU İÇİN GOOGLE GRUBU:
http://groups.google.com.tr/group/cetkoder
ÇETKODER MESAİ SAATLERİ İÇİNDE
İLİTEŞİM VE HUKUKİ YARDIM HİZMETLERİ İÇİN: 0.535.475 70 06
ÇETKODER GENEL BAŞKANI MUSTAFA GÖKTAŞ: 0.532. 282 29 91
Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2011, 00:00
cok guclu kudretlı