YOZGAT BELEDİYESİNİN UYGULAMASINA YARGI DUR DEDİ ...

YOZGAT BELEDİYESİNİN UYGULAMASINA YARGI DUR DEDİ ...
     Yozgat Belediyesi ile Bem-Bir-Sen arasında 27 Şubat 2012 tarihinde imzalanan Sosyal Denge Sözleşmesi ile Hukuksuz bir uygulamaya imza atılmıştı. Bu aşamada kurum bürokratları ile şifahi görüşmeler yapılmış, imzalanan sözleşmenin sendikamız üyelerine baskı unsuru olarak kullanılması durumunda konuyu yargıya taşıyacağımız ikazına rağmen, Türk Yerel Hizmet-Sen üyelerinden haksız ve hukuksuz olarak yüksek miktarlarda Dayanışma Aidat alınması yolunda sözleşmeye hüküm konulmuştur. Yanlışlığın bilinmesi adına Yozgat’ın yerel basınına örnek mahkeme kararları ile ilgili basın açıklamaları yapılmış ve basın yayın organlarında yayınlanmıştır. 
Akabinde Sendikamız avukatı tarafından Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde imzalanan sözleşmenin bir örneği Yozgat Belediyesinden istenmiş ancak; sendikamıza bilgi verilemeyeceği Sayın Belediye Başkanı Yusuf Başer imzası ile bildirilmiştir. Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna 26 Mart 2012 tarihinde müracaat eden Sendikamız Avukatı Nihat Kılıç’a, Kurul 9 Temmuz 2012 tarihinde bir yazı ile imzalanan sözleşmenin alınabileceğine dair Kurul kararını bildirmiştir.
Bunun üzerine yargıya müracaat eden sendikamızın talebi doğrultusunda Yozgat İdare Mahkemesi Esas No: 2012/ 931 sayılı kararı ile “… yasal dayanağının bulunmaması nedeniyle tamamı hukuka aykırı olan 27.02.2012 tarihli Sosyal Denge Sözleşmesinin dava konusu edilen 4/B-b maddesinde de sonucu itibariyle hukuka uyarlık bulunmamaktadır.
Açıklanan nedenlerle; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27. Maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmesinin durdurulmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde Kayseri Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere 02.10.2012  tarihinde oybirliği ile karar verildi” denilmek süratiyle Yozgat Belediyesi ile Bem-Bir-Sen arasında imzalanarak sendikamız üyelerinden yüksek miktarda Dayanışma Aidatı alınması uygulamasının yürütmesini durdurmuştur.
Bir kurumun sarı bir sendikaya ekonomik katkı sağlamak amacı ile bazı hatalar yapması olabiliyormuş. Ancak sefasını sarı sendika sürüp sendika ağası olurken, ceremesini bir kurum çekip kamuoyunda rencide olmaktadır. Bu durum akıllara ziyan bir uygulamadır.
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER