YÖNETMELİĞİNİ UYGULAMAKTAN ACİZ MEB'İ DAVAYA HAZIRLANIYOR

EĞİTİM iş YÖNETMELİĞİNİ UYGULAMAKTAN ACİZ MEB’İ DAVAYA HAZIRLANIYOR.

YÖNETMELİĞİNİ UYGULAMAKTAN ACİZ MEB'İ DAVAYA HAZIRLANIYOR


Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre, il içi ve iller arası yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin başvurularıyla ilgili Mayıs ayı içinde duyuru yapması gerekiyordu. Ancak tarihinin epeyce geçmesine karşın Bakanlık konuyla ilgili herhangi bir açıklama ve duyuru yayınlanmamıştır.
İlgili yönetmeliğin 25. Maddesinde, “Öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyuru, Personel Genel Müdürlüğünce il içi yer değiştirmeler için en geç ilgili yılın 15 Mayıs, il dışı yer değiştirmeler için en geç 25 Mayıs tarihine kadar Bakanlığın internet sayfasında yapılır. Duyuruda; kimlerin yer değiştirme isteğinde bulunabileceği, başvuru yeri, şekli ve süresi ile yer değiştirmeye ilişkin diğer hususlara yer verilir.” ve “İl içinde yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin başvuruları mayıs ayı içinde alınır. İl içi yer değiştirme başvuruları öğretmenlerin tercih ettikleri eğitim kurumları itibarıyla hizmet puanı üstünlüğüne göre sıraya alınır. İller arası isteğe bağlı yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin başvuruları haziran ayı içinde alınır” hükümlerine yer verilmektedir.
Yönetmelik hükümleri açıkken, gelinen nokta Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4+4+4 sisteminin kaosta olduğunun ve işlemediğinin göstergesidir. Milli Eğitim Bakanlığı artık kendi yönetmeliğini bile uygulamaktan acizdir. Yaşanan belirsizlik, il içi ve il dışı yer değiştirmek isteyen, planlarını da buna göre yapan öğretmenlerimizi ve ailelerini mağdur edeceği gibi öğrencilerimizi de mağdur edecektir.
Gerekli gereksiz birçok konuda açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı’nı bir zahmet net bir açıklama yapmaya davet ediyoruz. Aksi halde, hukuk dışı uygulamanın bertarafı ve yönetmeliğin amir hükümlerini ihlal ederek onbinlerce öğretmeni mağdur eden sorumlu kamu görevlilerinin cezalandırılması için hukuki girişim yapılacak, sendikamız dava sürecini başlatacaktır.
AKP Hükümeti’nin pedagojik ve bilimsel alt yapısını hazırlamadan apar topar uygulamaya geçirdiği 4+4+4 eğitim sisteminin vahim sonuçlar doğuracağı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nı defalarca uyarmıştık. Ancak uyarılarımıza kulaklarını tıkayan Bakanlığın 2012-2013 eğitim öğretim yılının planlanmasında ne kadar zorluk çektiği ortadadır. Hiçbir biçimde altyapısı hazır olmayan ve eğitim sistemimizde telafisi olanaksız sorunlar yaratacak olan, “4+4’lük imam hatipleştirme yasası” bir yıl ertelenmelidir. EĞİTİM İŞ SENDİKASI

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
miili eğitimzede acılı bir veli
miili eğitimzede acılı bir veli - 12 yıl Önce

oğlum 2005 kasım sonu doğumlu oğlumu bir sonraki yaş grubuyla göndermeye karar verdik.anasınıfına gönderdik.ama oğlumun seviyesi sınıfından baya yüksek.(bazılarıyla 10-11 ay yaş farkı var)yeni kanunla 5 yaş çocuğuyla aynı sınıfta okuyacak benim oğlum.el insaf!!düşünün bir kere neredeyse bazılarıyla 2 yaş fark olacak.çocuğuma zaten şimdiki sınıfı hafif geliyor ve okula gitmek istemiyor.ya 5 yaş grubuyla aynı sınıfa gittiğinde ne olacak!!benim çocuğum durumundakiler bir nevi kobay gibi değil mi!bari bir yıl zaman verseydiniz de önlemimizi alsaydık...

SIRADAKİ HABER