YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ BEKLENTİLERİ KARŞILAMIYOR !

Yeni Yönetici Atama Yönetmeliği de Beklentileri Karşılamıyor!

YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ BEKLENTİLERİ KARŞILAMIYOR !

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı yeni‘Yönetici Atama Yönetmeliği’nin iki yıldır yönetmelik bekleyen öğretmen ve idareciler tarafından yeterli ve nitelikli bir çalışma olarak görülmediğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) İstanbul İl Başkanı Şükrü Mutlu,“Yönetmelik birtakım yapısal iyileştirmeler içermesine karşılık birçok çelişki ve eksikliklerde barındırıyor. Dahası liyakat ve demokratik kriterler yeterince gözetilmemiş. Bu yönetmeliğin ömrü en fazla 3 ay sürer” dedi.

önetmelik eksik hazırlanmıştır. MEB bu yönetmeliği açıklamak için onlarca genelge ve kılavuz yayınlanmak durumundadır. Akabinde yeni bir yönetmelik yayınlamak zorunda kalacaktır. Böylesi bir yönetmelik, öğretmenlerin büyük bir sempati ve kredi gösterdiği Sayın Nabi Avcı için şanssızlıktır” diye konuştu.

Eğitimde başarının yolunun alanında uzman, tecrübeli, donanımlı, demokrat ve vizyonel bürokratlarla çalışmaktan geçtiğini fakat yeni yönetmeliğe bakınca Milli Eğitim Bakanlığını, eğitimden ve eğitim yönetiminden uzaktan yakından alakası olmayan başarısız bir teknik ekibin yönettiğinin ortaya çıktığını kaydedenŞükrü Mutlu, “Öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’dan çözüm ve adalet bekliyor. Eğitimci kökenli liyakatli kadrolarla çalışmasını istiyor. Fatih projesi, okullar hayat bulsun projesi, 4+4+4 gibi onlarca önemli ve stratejik reformların başarılı olması öğretmenlerin performans ve motivasyonuyla oldukça alakalıdır. Böylesi bir yönetmelikle öğretmenler sisteme küsmüş dahası demoralize olmuşlardır” dedi.

Kurum tipleri kaldıran, Müdürlük için öngörülen hizmet sürelerinde değişikliğe giden, üç aday arasından vali nezaretinde atamayıöngören, bol komisyonlu, bol tartışmalı yeni yönetmeliğin kazanılmış birçok hakkı da gasp ettiğini söyleyen Şükrü mutlu, Yönetmelikle ilgili endişe, telkin ve tavsiyelerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeterince dikkate alınmadığını kaydederek, “Öğretmenler yönetmelikte torpil, adam kayırma, siyasi ve ideolojik tasalluta kapı aralayacak hiçbir ibare istemiyor. Öğretmenler yönetmelikte sorun, kargaşa ve kaos oluşturacak, mahkeme kapılarını aşındıracak hata ve eksiklikleri de görmek istemiyor. Birtakım çözümler sunmasına rağmen birçok sorunlara da kapı aralayan yeni yönetmelik ile yönetici atama ve yer değiştirme mantık ve kurgusu öğretmenlerimizi tatmin etmemiştir. Öğretmenler objektif, adaletçi ve hakkaniyetli bir yönetmelik istiyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER