YÖK, TUS SINAVINDA TUŞ OLDU

Bütün Sendikalar susarken Tüm Sağlık-Sen ÖSYM, nin 2010 Tıpta Uzmanlık Sınavı’na TUS‘a ilişkin yargı kararı üzerine yaptığı açıklamayı eleştirmiş ve iki yılın hesabını kim verecek diye sormuştu.

YÖK, TUS SINAVINDA TUŞ OLDU
 Daha sonra Tabipler Birliği de konu ile ilgili bir açıklama yaparak konuyu gündeme taşımıştı. Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, YÖK yeni yaptığı açıklama ile TUS sınavında TUŞ oldu dedi. ÖSYM, 2010-Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) ilişkin, yargı kararıyla iptal edilen 5 sorunun ilgili testi cevaplayan tüm adaylarca doğru yanıtladığının kabul edileceğini ve tercih sistemi ile zorla yerleştirme yapılmayacağını ve herksin başladığı dalda ihtisasa devam edeceğini açıklamasını değerlendiren Erözgün konuyu gündeme taşımasaydık YÖK önceki açıklamasına devam ederek birçok haksızlığa yol açacaktı. Bazı kurumların açıklamalarımızın yanıltıcı olduğunu ifade ederek konuyu gündeme taşıyan sivil toplum örgütlerini suçlamasına karşı feryadımızın haklılığını tescil etmiştir dedi. Evet tüm sendikalar sustu biz sahip çıktık ve konuyu ilk gündeme taşıyan sivil toplum örgütüyüz diyen Erözgün, Haksızlık karşısında herkes gibi bizde susmuş olsaydık bu gün bu yeni açıklama gelmeyecekti diyerek şöyle devam etti. ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2010 TUS sonbahar döneminde adaylara yöneltilen sorulardan beşinin yargı kararıyla iptalinin ardından, Sağlık Bakanlığının talebi üzerine YÖK yeni bir değerlendirme yaparak mağduriyeti gidermeye yönelik yeni bir açıklama yaptı ve isteğe bağlı yerleştirme yapılacağını açıkladı. Açıklamanın en çarpıcı bölümü önceki açıklamayı tekzip eder nitelikteydi. “Yargı kararı ile 5 sorunun iptali sonrasında ilgili testi cevaplayan tüm adayların, bu soruları doğru yanıtladığı kabul edilerek yapılan yeni değerlendirme sonucunda, 2010-TUS sonbahar dönemi yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşememiş adaylardan tercihlerinden birine yerleşmeye hak kazananlar ile 2010-TUS sonbahar dönemi yerleştirme sonuçlarına göre bir programa yerleşmiş adaylardan da üst tercihlerinden birine yerleşenlerin, istedikleri takdirde, bu tercihlerine yerleşmeleri sağlanacaktır.
 
Adayların zorlanmaları veya istekleri dışında otomatik olarak yerleştirilmeleri söz konusu değildir. Karar düzeltme safhasında bulunan yargı denetiminde, mevcut düzenlemenin geri alınması neticesini doğuracak bir bozma kararının çıkması halinde bu yerleştirmelerin de geri alınma ihtimalinin bildirilmesi, adayları bu konuda aydınlatmak gayesi taşımakta olup….” Şeklinde önceki açıklamasını tekzip etti ve bulundukları illeri kesinlikle değiştirmelerinin mümkün olmayacağını kazanılmış hakların geri alınamayacağını belirterek bir önceki açıklamada belirlenen yerleri sivil toplum örgütlerinin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını iddia ederek kendisini tekzip etti. Erözgün, Sonuç asistanlarımız için mutlu sonla bitmiştir. Hatadan dönülmesi sağlanmıştır. Haksızlığı gündeme taşımakla ve yanlış açıklamalarla suçlanmamıza aldırış etmiyoruz ancak bir kere daha hatırlatıyoruz YÖK miadını doldurmuştur, ÖSYM her sınavda zan altındadır bu kurumlar kaldırılarak Özgür Üniversitelerin bilime katkısının daha çok olacağı bilimin zaptırapt altında tutulmasının haksızlık kaynağı olacağı artık gün yüzüne çıkmıştır YÖK’ün bir an önce kaldırılarak bu tür sansasyonel sınavlardan Türk Milleti kurtarılmalı dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER