YÖK Başkanı'na Artvinli öğretmenlerden tepki

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın, YGS’de şifre iddialarıyla ilgili, "Kolay bir şifre ama kimse fark etmemiş. Fark edilmesi mümkün değil. Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de bu kadar değerli hocalar şifreyi çözemiyorken nasıl olur da Artvin’de bir hoca bunu bulabilir?" şeklindeki sözlerine Artvinli öğretmenlerden tepki geldi.

YÖK Başkanı'na Artvinli öğretmenlerden tepki

Konuyla ilgili olarak Artvin Kamu-Sen İl Binası’nda açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Torun, "Özcan bu görüşünü, Artvin’de Milli Eğitim’in durumuna bakarak mı söylüyor, bilemeyiz. Milli Eğitim teşkilatının Artvin’deki perişanlığı ile öğretmenlerin zekası arasında bir ilişki kurulmasını yadırgıyoruz" dedi.
 

"Neye dayanarak Artvin'deki öğretmenleri küçümsüyor"

 

Özcan’ın açıklamasının çelişkili dolu olduğunu ifade eden Torun, "Sayın YÖK Başkanı galiba şifreli konuştu! Çünkü aynı cümlede, YGS’deki şifrenin hem kolay bir şifre olduğunu hem de fark edilmesinin mümkün olmadığını söylüyor. Bu sözlerin neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Eğer, 'kolay şifre' ise neden fark edilmesi mümkün olmasın, Artvin neden çözemesin? YÖK Başkanı neye dayanarak Artvin’de görev yapan öğretmenleri küçümsüyor. Artvin’deki öğretmenlerin bu şifreyi çözemeyecekleri söylemini Artvin’de görev yapan öğretmenlere bir hakaret olarak görüyor ve kendisini bu talihsiz açıklamalarından dolayı kınıyoruz" diye konuştu.
 

"Üniversiteler neden suskun"
 

Türk Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı, "Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de bu kadar değerli hocaların YGS’deki şifreleri çözemediğini nereden biliyorsunuz? Üniversiteler neden suskun? Hiçbir konuda neden bir görüş beyan edemiyorlar, açıklama yapamıyorlar. Eğer YÖK Başkanı ’YOK’ değilse bu soruyu cevaplandırması gerekir" dedi.
 

Nizamettin Torun, "Bu sınav güvenilirse, güvenilir olmayan sınav nasıldır, nasıl olur? KPSS’den hala ses çıkmadığına göre o da güvenilirdi. KPSS mağdurları kimlerin elini öpecek, daha ortaya çıkmadı. Tuzun koktuğu, pişkinliğin tavan yaptığı bir yerdeyiz. Ancak Türk Eğitim-Sen olarak, 1 milyon 700 bin gencin geleceğini karartan bu skandalın peşini bırakmayacağız" diyerek açıklamasını tamamladı.
 

Daha sonra konuşan Kamu Sen Artvin Temsilcisi Uğur Özer de, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararını kaldırarak, iddia sahiplerini tanık olarak dinlemek üzere soruşturmayı yeniden ele almaya çağırdı.



 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ebru Sayar
Ebru Sayar - 13 yıl Önce

Bu insanlar kişilere ne kadar kolay hakaret edebiliyorlar,anlamak mümkün değildir.Artvin Türkiye'de kültür düzeyinin yüksek olduğu ender illerden birisidir.Her türlü coğrafi engellere rağmen binlerce değerli eğitimci yetiştirmiştir.YÖK başkanı bu şekilde konuşmamalıdır.

SIRADAKİ HABER