YAŞASIN TÜRK MİLLETİ, YAŞASIN CUMHURİYET !

Türk Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ali BENLİ nin basın açıklaması...

 YAŞASIN TÜRK MİLLETİ, YAŞASIN CUMHURİYET !
  “Kanla irfanla kurduğumuz Cumhuriyetimiz”in 89.şeref yılı.
Bütün Dünyanın Saydığı Başkumandan ve Silah Arkadaşları tarafından 29 Ekim 1923’te ilan edilen cumhuriyet, halkın iradesinin öne çıktığı bir yönetim şeklidir.
   Büyük Devlet Adamı, Eşsiz Komutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK;“Türk Milleti’nin karakterine en uygun yönetim şekli, cumhuriyettir.”diyerek canından çok sevdiği Büyük Türk Milleti’nin yönetim şeklini belirlemiştir.
    Türkiye Cumhuriyeti; “Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek dil ülküsü”esas alınarak kurulan bir cumhuriyettir. Cumhuriyetimizin bu özelliğini değiştirmeğe yönelik hain girişimlerden sonuç alınacağını düşünmek hatta hayal etmek bile “abesle iştigâl”dir.
     Her yıl; büyük bir heyecan ve gururla kutladığımız,sonsuza kadar da kutlanacağına inandığımız Bu BÜYÜK MİLLET BAYRAMI,hepimize kutlu olsun !
     TÜRK İSTİKLAL ve CUMHURİYETİ’Nİ;  KORUMAK, SAVUNMAK ve YAŞATMAK, BİRİNCİ GÖREVİMİZDİR. Görevimizi, layıkıyla yapacağız. Atatürk’ün işaret buyurduğu üzere:MEMLEKETİN DAHİLİNDE İKTİDARA SAHİP OLANLAR; GAFLET , DALALET HATTA HIYANET İÇİNDE BULUNABİLİRLER. Daha da kötüsü BU İKTİDAR SAHİPLERİ; ŞAHSİ ÇIKARLARINI,DÜŞMANLARIN SİYASİ EMELLERİYLE BİRLEŞTİREBİLİRLER…Türk Milleti;çok zor,çok kötü günler yaşayabilir…Şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun;TÜRK İSTİKLAL ve CUMHURİYETİ’Nİ -sonsuza kadar – KORUMAYA,SAVUNMAYA ve YAŞATMAYA YEMİN ETTİK. 
    MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KUDRET, DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
    TÜRKİYE KAMU-SEN Mensupları olarak Bu BÜYÜK GÜN dolayısıyla ebediyete intikal eden bütün Türk Büyüklerini-başta Atatürk olmak üzere-şehitlerimizi, gazilerimizi,rahmet,minnet, şükran duyguları ve fatihalarla anıyoruz.
     Saygılarımızla !...         29.10.2012
 
      YAŞASIN TÜRK MİLLETİ, YAŞASIN CUMHURİYET !
 
 
 
 
                                                                     Ali BENLİ
                                                      Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi,
                                                        Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER