USULSÜZ ATAMALAR TEKİRDAĞA ' DA SIÇRADI

USULSÜZ ATAMALAR TEKİRDAĞA ‘ DA SIÇRADI, TÜRK EĞİTİM SEN SUÇ DUYURUSUNA HAZIRLANIYOR

USULSÜZ ATAMALAR TEKİRDAĞA ' DA SIÇRADI

Bilindiği gibi sendikamız uzunca bir süreden beri usulsüz atamaların yapılmamamsı konusunda il milli eğitim müdürlüğü ve Tekirdağ Valiliğine çeşitli şekillerde girişimde bulunulmuş,  buna rağmen aşağıdaki atamalar gerçekleşmiştir.
Yapılan son atamalar bardağı taşıran damla olmuştur. Bunca uyarıya rağmen usulsüz atamalara devam edilmesi Tekirdağ’ da ki eğitimcileri derinden üzmüştür.
İlimizde herhangi bir duyuru yapılmadan, el altından dilekçeler alınmak suretiyle şube müdürlüğü görevlendirmesi yapılmaya başlanmıştır. Üstelik bu görevlendirmeler yapılırken, herhangi bir kriter ve liyakat ilkesi göz önüne alınmamıştır. Görevlendirilenlerin içerisinde bazı liyakatli müdürlerimiz olduğu gibi liyakatsiz okul müdürlüğü sınavına girip kazanamamış görevlendirmelerde mevcuttur.

Yukarıdaki tablo incelendiğinde görülecektir ki; Muratlı’ da görevli bir okul müdürü Tekirdağ merkeze, Tekirdağ merkezde görevli bir müdür yardımcısı ise Muratlı Milli Eğitim Şube Müdürlüğünde, Hayrabolu merkezde görevli bir okul müdürü ise Malkara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ne görevlendirmesi yapılmıştır.
Bu konuda sorumluluk Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğimizdedir. Hukuka uygun davranması, hakkaniyetli olması, adil bir yönetim anlayışı sergilemesi gereken Milli Eğitim Müdürlerimiz ve Valilerimizdir.
Tekirdağ’daki eğitimciler infial halindedir. Hukukun böylesine çiğnendiği, ayaklar altına alındığı başka bir il var mıdır? Şube müdürü olarak görevlendirilip müdürlerin başına müdür olarak atanan kişi hangi üstün meziyetlere sahiptir?  Bu kişinin performansı, bilgi birikimi, kabiliyeti nasıl ölçülmüştür?
Milli Eğitim Müdürümüzün ve Valimizin bu tavrı Tekirdağ’da hem çalışma barışını bozmuş, hem de tüm eğitimcileri rahatsız etmiştir. Zira objektif kriterlerin esas alınmadığı görevlendirmeler etik ve ahlaki olmadığı kadar, insani de değildir.
Bu görevlendirmelerin iptal edilmemesi ve yapılmaya devam edilmesi durumunda bu görevlendirmeyi yapan ilgililer hakkında genel merkezimizce suç duyurusunda bulunulacak ve görevlendirmelerin iptali için davalar açılacaktır. Bu durumun da eğitimde çok büyük bir kaosa yol açacağı aşikârdır.
                                                                                                                                          Muzaffer DOĞAN
                                                                                                                             Türk Eğitim- Sen
                                                                                                                         Tekirdağ  Şube Başkanı                                  
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet ARSLAN
Ahmet ARSLAN - 12 yıl Önce

Bence başladı süreç daha kaç ilde yaşanacak sayısı belli değil,duyuru yapılmadan atamalar,,,,

m. doğan
m. doğan - 12 yıl Önce

size mi soracaklar görevlendirme yaparken? daha görevlendirmeyle atamayı ayırt edemiyorsunuz. tabi bu ifadelerde niyet belli.tribünlere oynamak. koltuğa iyi sarılın bence

SIRADAKİ HABER