TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ DİJİTAL EĞİTİMDE

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Türkiye’de artık bir dijital nesil yetişti. İnternet

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ DİJİTAL EĞİTİMDE
 
kullanımında dünya ikincisiyiz. Çocuk nüfusumuzun yüzde 75’i interneti kullanıyor. Eğitimde yeni stratejimiz iletişim çağı eğitimine geçmek olmalıdır. Türkiye sanal okul, interaktif - dijital eğitim sayesinde, eğitimde fırsat ve kalite eşitliğini, sınavsız lise ve üniversiteyi hayal olmaktan çıkaracaktır” dedi.
 
Avcı, “Cep telefonu operatörleri ve üreticileri ile sosyal ağ hizmetleri sunucuları arasında sağlanacak işbirliği yoluyla, web üzerinde interaktif, yaratıcı, eğitici politikalar oluşturmak olmalıdır. Çağdaş dünyayı yakalayan bir Türkiye için internet, çocuklar ve onların eğitimi ön planda tutularak tasarlanmalıdır” dedi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 12 yıllık zorunlu eğitim ve Fatih projesi gibi başarılı reformların Türk eğitim sistemini muasır medeniyet düzeyine yaklaştırdığını söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Fatih projesini, her çocuğun internete bağlanmasını destekleyen bir proje olması nedeniyle önemsiyorum. Fakat çocuklar bir yandan doğru ve şeffaf internet araçlarına, diğer yandan ise bu araçları kullanmasını sağlayacak bilinç ve beceriye sahip olmaları için eğitilmelidir. Çocukların sağlıklı ve verimli internet kullanımı kültürü kazanmaları için öğretmenlerinin ve anne babalarının da eğitilmeleri ihtiyaçtır” dedi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın çocuklara yönelik yaratıcı ve eğitici online içeriklerin hazırlanmasını teşvik etmek ve yaşa uygun içeriklere erişim sağlayan platformlar geliştirmek yönünde reform ve girişimlerde bulunması gerektiğini söyleyen Gürkan Avcı, “Internet çocuklarımıza ve gençlere, eğitimde yaratıcı olabilmeleri ve kendilerini özgürce ifade edebilmeleri için müthiş fırsatlar sunmaktadır Dünyayla birlikte Türkiye’nin yaşadığı çağ, dijital çağdır. Online ortamda en aktif olanlar da genç kuşaklardır. Bu nedenle çocuklarımız için eğitimsel kaliteli içerik, hizmet ve korunma sağlayarak; ilgili tüm taraflarla bu perspektifte bir strateji oluşturulmalıdır” dedi.
 
Sanal okul ve sanal eğitim gibi uygulamaların gelişmiş ülkelerde etkili bir eğitim aracı olarak kullanıldığını söyleyen Gürkan Avcı, küresel aktör ve bölgesel güç haline gelen Türkiye’nin yakın bir zamanda bölgesinin eğitim üssü haline geleceğini ve eğitim sistem ve araçlarını ihraç eden bir ülke olacağını kaydederek“Çocukların dijital ve medya okuryazarlığını geliştirmek ve online ortamda sorumlu davranmalarını sağlamak amacıyla tüm okullarda online güvenlik konulu bilinçlendirme çalışmaları ve e-eğitime hız kazandırmak öncelikli hedefimiz olmalıdır. Yapılan araştırmalara göre 2015 yılına kadar tüm sektörlerdeki işlerin yüzde 90'ının teknolojik beceriler gerektirmesi beklendiği söyleniyor. Türkiye dijital eğitime gerekli yatırımı yaptığı takdirde gelecekte gençlerimiz için çok geniş iş imkânları ortaya çıkacaktır. Dünyada dijital içerik piyasasının 160 milyar dolara ulaştığı ifade ediliyor. Fatih projesi gibi yeni projelerle çocuklarımızın yoğun şekilde kullanacağı tablet bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve diz üstü bilgisayarların yaygınlaşmasıyla çocuk ve gençlerimiz için interaktif, yaratıcı ve eğitici internet içeriğine yönelik iş, imkan ve istihdam potansiyeli de artacaktır” diye konuştu.      
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER