TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN ANDIMIZIN KALDIRILMASINA TEPKİ...

Türk Eğitim-Sen'den Andımızın kaldırılmasına tepki. TÜRKİYE KAM SEN ÇARŞAMBA GÜNÜ EYLEM YAPACAK.

TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN ANDIMIZIN KALDIRILMASINA TEPKİ...
Türk Eğitim-Sen'den Andımızın kaldırılmasına tepki...
 
Eğitim sendikaları, demokratikleşme paketinde andımızın kaldırılması, özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim verilebilmesi ile kılık kıyafet düzenlemesiyle ilgili eğitimi ilgilendiren konuları değerlendirdi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılan demokratikleşme paketinde eğitime ilişkin de düzenlemeler yer alıyor.
 
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, andımızın ilkokullarda kaldırılmasına ilişkin, bazı kesimlerin "Ne mutlu Türküm" sözünden rahatsız olduğunu ve bunun kabul edilemeyeceğini söyledi.
 
Koncuk, andımızın kaldırılması kararını önümüzdeki günlerde protesto edeceklerini de bildirdi.
 
Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim yapılabilmesine ilişkin ise Koncuk, Anayasa'da eğitim dilinin Türkçe olduğuna ilişkin bir madde bulunduğunu, Türkçe dışında eğitim yapılamayacağının açık olduğunu kaydetti.
 
Koncuk, "Anayasa'nın bu maddesi değiştirilmeden herhangi bir dil veya lehçede özel okul açılmasının önünün açılması Anayasa'ya aykırıdır. Bu, anadilde eğitim serbestiyetinin ayak sesleridir. Bu kabul edilirse, yavaş yavaş anadilde eğitim gelir. Bu adım milletin birlik ve beraberliğini bozacaktır" dedi.
 
Kamu kurumlarında kılık kıyafet düzenlemesine ilişkin kararın, bu paketin içerisinde yer almaması gerektiği düşüncesini paylaşan Koncuk, "Başörtüsü serbestliğinin paket içerisine girmesi, esasan diğer kirli maddelerin üzerini örtmeye yönelik stratejik bir tavırdır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Koncuk, buna rağmen başörtüsü konusunun zulüm olmaktan çıkarılmasını desteklediklerini, yönetmelikle de bu değişikliğin yapılabileceğini kaydetti.
 
Türk Eğitim-Sen Çarşamba günü bütün illerde,şube başkanları ve il temsilcilikleri tarafından üyelerin de katılacağı kitlesel basın açıklamaları yapacak. Saat 12.00'da 
 
Basın açıklamalarında hep birlikte, andımız okunacak ve bütün şube binalarına büyük afişlere yazılmış Andımız asılacak.

 
Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
tesli
tesli - 11 yıl Önce

helal olsun sana türk eğitim sen! kamusenli

Emre
Emre - 11 yıl Önce

Çok güzel bir yazı yazmışsınız tebrik ederim inşallah insanlarda birşeyleri görürde düzelir.Türk Milletini zor günler bekliyor.

nejdet özay
nejdet özay - 11 yıl Önce

geç bile kalınmış bir karar bu saçma ve manyakça andı kaldıranları tabrik ediyorum. öyle saçmasapan andlarla bu ülke ilerlemez çalışmayla ileri ülkeler sevşiyesine çıkabiliriz

İBO
İBO - 11 yıl Önce

Uyan Türkiyem uyan Andımızın okullardan kaldırılmasının tek bir nedeni var - Türklügü kendisinde hazmedemeyenler var.Ne demek istedigimi anlamışsınızdır.Bu nedenle andımız kaldırıldı - Sadece andımız degil Türklügümüzü ifade eden T.C de kaldırıldı - Bakalım daha neler görecegiz Türkiyem - Atatürk tarihi yenidenmi yazılıyor

SIRADAKİ HABER