TÜRK EĞİTİM SEN'DE KONCUK YENİDEN BAŞKAN. YÖNETİME KİMLER GİRDİ?

Türk Eğitim-Sen 5. Olağan Genel Kurulu 1-2 Şubat tarihleriarasında Büyük Anadolu Otel'de yapıldı.

TÜRK EĞİTİM SEN'DE KONCUK YENİDEN BAŞKAN. YÖNETİME KİMLER GİRDİ?
 
Türk Eğitim-Sen Genel Kuruluna; MHP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM MilliEğitim Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Zühal Topçu, Çalışma ve GüvenlikBakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu Türk Dünyası KadınlarıDostluk ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve MHP MYK Üyesi Şenol Bal, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Türk Eğitim-Sen Eski Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ali Ünalan, Türkiye Kamu-Sen Eski Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve çok sayıda sivil toplum örgütü üyesi ve bürokrat katıldı.

Türk Eğitimsen Genel Başkanı İsmail KONCUK, kongreye mevcut yönetim olarak tek liste ile girdi. 

Genel kurulda yapılan oylamada İsmail KONCUK'un listesi geçerli oyların tamamını alarak 4 yıllığına yeniden seçildi. 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk,  1 -2 Şubat tarihleri arasında yapılan 5. Olağan Merkez Genel Kurulu’nda 288 geçerli oyun 277’sini alarak, yeniden genel başkanlığa seçildi.

Büyük bir coşku içinde geçen Genel Kurulda mevcut yönetim yeniden seçildi. Buna göre; Genel Sekreter Musa Akkaş, Genel Mali Sekreter Seyit Ali Kaplan, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip Geylan, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan, Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahindoğan, Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir.

Genel Merkez Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise şöyle: Genel Sekreter Orhan Akın, Genel Mali Sekreter Veli Keskin, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Hakan Akkaya, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Haydar Urfalı, Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Şahin Ören.

203 üst kurul delegesinin seçildiği genel kurulda diğer zorunlu organlar şöyle:

Denetleme Kurulu (Asil): Mehmet Hanefi Bostan, Rıdvan Naci Devli, Kamil Köse, Muzaffer Doğan, Erol Afşar.

Denetleme Kurulu (Yedek): Tevabil Akıncı, Turgay Demirtaş, Halil İbrahim Çakmak, Fethi Kurt, Sedat Dursun.  

Disiplin Kurulu (Asil): Kazım Sarnık, Mürsel Özata, Süleyman Pekin, Levent Kuruoğlu, Kamil Terzi.

Disiplin Kurulu ( Yedek): Ahmet Gürten, Hasan Karayılan, Ziya Hotamışlı, Mehmet Keskin, Yurdun Dilek. 

Genel Kurulun ardından bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, genel kurulun birlik ve beraberlik havasında geçtiğini kaydederek, herkese teşekkür etti. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in daha da güçlenerek yoluna devam edeceğini belirten Koncuk, bundan sonraki hedefimizin yetkiyi almak olduğunu söyledi.   


TÜRKEĞİTİMSEN YÖNETİM KURULU 


İsmail KONCUK
Genel Başkan

24.05.1959 tarihinde Adana-Ceyhan'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ceyhan'da tamamladıktan sonra Eskişehir Eğitim Enstitüsüİngilizce Bölümü'nden 1980 yılında mezun oldu. Bu arada Atatürk Üniversitesi Temel Bilimler FakültesiYabancı Diller Yüksek Okulu'nda da İngilizce eğitimialdı. Öğretmenliğe 1981 yılında Konya'nın Beyşehir İlçesi Doğanbey Beldesi'nde başladı. 1985 Yılında ise Adana'ya atandı. 1992'den 1996 yılına kadar TürkEğitim-Sen Adana Şubesi Kurucular Kurulu Üyesi veYönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 1996 yılından 2005 yılına kadar Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanlığı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği yaptı. 2002 Yılında gerçekleştirilen 1. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda Merkez DenetlemeKurulu üyeliğine, 2005 yılında yapılan 2. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda Genel Sekreterliğe veŞubat 2008'de yapılan 3. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda ise Genel Başkanlığa seçildi. 24-25 Ekim 2009 tarihinde yapılan Olağanüstü Merkez Genel Kurulu'nda ve 5-6 Şubat 2011 tarihinde yapılan 4. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda da Genel Başkanlığa yeniden seçildi. 2008 Mart dönemindeyapılan 3. Olağan Genel Kurulda Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreterliği görevine seçilen Koncuk, 9 - 10 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Kamu-Sen 4. Olağan Genel Kurulu'nda da Konfederasyon Genel Başkanlığına seçildi. İngilizce bilen Koncuk evli ve iki çocuk babasıdır.

Musa AKKAŞ
Genel Sekreter
[email protected]

1957 Sivas Doğumlu. 1980 yılında Eskişehir Eğitim Enstitüsü Matematik bölümünü bitirdi. 1982 yılında Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi ve İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1983 Adana Büyükdilli Ortaokulu, Matematik Öğretmeni olarak görev yaptı. 1987 Sivas Güney Ortaokulu Müdürü, 1991 Sivas Karşıyaka Ortaokulu Müdürü, 2002 Sivas Halil Rıfat Paşa Lisesi Müdürü olarak görev yaptı. Sendikacılık görevine 1993 yılında Türk Eğitim-Sen Sivas Şubesi Delegesi olarak başladı. 1995 yılında Sivas Türk Eğitim-Sen Şubesi yönetim kurulu Basın ve Halkla ilişkiler sekreterliğine seçildi. 1999 yılında Sivas Türk Eğitim-Sen Başkan yardımcısı oldu, 2000 yılında Sivas Türk Eğitim-Sen Başkanlığına seçildi. 4688 Sayılı Kamu görevlileri sendikaları Kanunu'nun 13 Ağustos 2001 Tarihinde yürürlüğe girmesini müteakip, Türk Eğitim-Sen Sivas kurucular kurulu üyesi ve Başkanı olarak şubeyi kongreye götürdü. 2002 Tarihinde yapılan Türk Eğitim-Sen Sivas Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunda, 2004 Tarihinde 2. Olağan Genel Kurulunda, 2007 Tarihinde 3. Olağan Genel Kurulda Şube Başkanı Seçilerek görev yaptı. Aynı zamanda; 2000-2008 yılına kadar Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi olarak görevini sürdürdü. 2005 yılında Genel Merkez 2. Olağan Genel Kurulunda Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyeliğine seçildi. Öğrencilik yıllarında değişik derneklerde yönetici olarak görev yaptı. "Hergün" gazetesi Eskişehir temsilcisi ve muhabirliği görevinde bulundu. Değişik dergi ve internet sitelerinde köşe yazarlığı yaptı. Soykırım Karşıtları Derneği kurucular kurulunu üyesi oldu. 2.3 Şubat 2008 Tarihinde yapılan Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi kongresinde "Toplu görüşme ve mevzuat sekreteri", 24-25 Ekim 2009 tarihinde yapılan Olağanüstü Merkez Genel Kurulunda ise “Genel Sekreter” görevine seçilmiştir. 5-6 Şubat 2011 tarihinde yapılan 4. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda da “Genel Sekreter” görevine yeniden seçildi.Akkaş evli ve iki çocuk babasıdır.

Seyit Ali KAPLAN
Genel Mali Sekreter
[email protected]

1957 yılında Kütahya'da doğdu.İlk ve ortaöğretim tahsilini Kütahya'da tamamladıktan sonra 1976-1982 yıllarında Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden yüksek lisans mezunu olarak diplomasını aldı. Kütahya İmam Hatip Lisesinde 1985-1999 yılları arasında öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Türk Eğitim-Sen Kütahya Şubesi kuruluşunda 1992'de kurucular kurulu üyesi olarak yer aldı.İki dönem Şube Başkan yardımcılığı yaptıktan sonra 2001 yılı olağan genel kurulunda Şube Başkanlığına seçildi.4688 sayılı yasanın çıkmasıyla tekrar şube başkanı olan S. Ali Kaplan profesyonel şube başkanlığına devam ederken aynı dönemde Kütahya Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliğini de yürüttü. 5-6 Şubat 2005 tarihinde yapılan Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi 2. Olağan Genel Kurulunda Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreterliği görevine seçildi. Şubat 2008'de yapılan 3. Olağan Genel Kurul'da Genel Mali Sekreterlik görevine seçildi. 24-25 Ekim 2009 tarihinde yapılan Olağanüstü Merkez Genel Kurulunda da “Genel Mali Sekreterlik” görevine seçilmiştir. 5-6 Şubat 2011 tarihinde yapılan 4. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda da “Genel Mali Sekreterlik” görevine yeniden seçildi. Kaplan evli ve bir çocuk babasıdır.

Talip GEYLAN
Genel Teşkilatlandırma Sekreteri
[email protected]

1972 yılında Çorum-Osmancık'ta doğdu. Temmuz 1993 döneminde Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fak. Felsefe bölümünden mezun oldu. 1997 yılında Ankara'da Felsefe Öğretmeni olarak göreve başladı. 1998-1999 yıllarında MEB Talim ve Terbiye Kurulu Ders Kitapları İnceleme Komisyonunda görev yaptı. 1992-1999 yılları arasında değişik sivil toplum kuruluşlarında yönetici olarak çalıştı. 05-12-1999 tarihinde sendikada Genel Basın ve Sosyal İlişkiler Sekreteri olarak görev aldı. 09-10 Mart 2002 tarihinde yapılan 1. Merkez Genel Kurulunda Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri olarak seçildi. 2. ve 3. Olağan Genel Kurulda da bu görevine yeniden seçildi. 24-25 Ekim 2009 tarihinde yapılan Olağanüstü Merkez Genel Kurulunda da “Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ” görevine seçildi. 5-6 Şubat 2011 tarihinde yapılan 4. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda da“Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ” görevine yeniden seçildi. Geylan evli ve 3 çocuk babasıdır.

Cengiz KOCAKAPLAN
Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri
[email protected]

14.05.1967 yılında Karabük ili Eskipazar ilçesinde doğdu. A.Ü. Kastamonu M.Y.O Elektrik bölümünü bitirdi. 1991 yılında öğretmenlik mesleğine başladı. 1992 yılında TÜRKAV Kelkit şubesi kurucu yönetim kurulu üyeliği yaptı. 1994 yılında Türk Eğitim- Sen Bartın Şubesi yönetim kurulu üyeliğine, 1995 yılında da şube başkanlığına seçildi. Bartın Mesleki Eğitim Merkezi Elektrik Bölüm Şefi olarak görev yapmakta olan Cengiz Kocakaplan, 3. Olağan Genel Kurulda Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreterliğine seçildi. 24-25 Ekim 2009 tarihinde yapılan Olağanüstü Merkez Genel Kurulunda “Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri” görevine seçilmiştir. 5-6 Şubat 2011 tarihinde yapılan 4. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda da “Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri” görevine yeniden seçildi. Kocakaplan evli ve 2 çocuk babasıdır.

Mehmet Yaşar ŞAHİNDOĞAN
Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri
[email protected]

1964 Yılında Kırıkkale / Keskin de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Keskin ve Kırıkkale'de tamamladıktan sonra 1982 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği bölümüne girdi.1986 yılında bu okuldan mezun olarak ilk görev yeri Ordu-Ünye-Yoğunoluk Ortaokuluna atandı.1988 yılında Kırıkkale - Keskin - Konur İlköğretim okuluna Okul Müdürü olarak görevlendirildi. Yaklaşık 4,5 yıl burada hizmet verdikten sonra eşinin ataması nedeniyle Yozgat -Saraykent İlköğretim okuluna öğretmen olarak atandı.1994 yılında M.E.B'nın yaptığı mülakat sınavında başarılı olarak Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Edebiyat öğretmeni olarak atandı.1999 yılında Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Sekreterliğine seçildi. 4688 Sayılı yasanın çıkmasından sonra Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi Kurucular Kurulu Başkanlığı ve 2001-2009 yılları arasında Kırıkkale Şube Başkanlığı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği yaptı. 24-25 Ekim 2009 tarihinde yapılan Olağanüstü Merkez Genel Kurulunda “Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri ” görevine seçildi. 5-6 Şubat 2011 tarihinde yapılan 4. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda da“Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri ”görevine yeniden seçildi. Şahindoğan evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sami ÖZDEMİR
Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri
[email protected]

01.05.1962 Kayseri doğumlu olan Sami ÖZDEMİR ilköğrenimini Pınarbaşı Paşalı köyü ilkokulunda, orta öğrenimini Bor Şehit Nuri Pamir lisesinde tamamlamıştır. 1980 Kırşehir Eğitim Enstitüsü mezunu olan Özdemir, Sivas, Denizli, Diyarbakır ve İzmir illerinde sınıf öğretmenliği, müdür yardımcılığı ve müdürlük görevlerinde bulunmuş, 1997-1999 yıllarında Buca Türk Eğitim-Sen Şube Yönetiminde yer almış, 1999-2001 yılları arasında Buca Şube Başkanlığı yapmıştır. 4688 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Türk Eğitim-Sen İzmir kurucular kurulu başkanlığı yapan Sami Özdemir 2001-2009 yılları arasında Türk Eğitim-Sen İzmir 1 no'lu şube başkanlığı, 2005-2009 yılları arasında Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Denetleme kurulu üyeliği, 3 dönem Türkiye Kamu Sen İzmir il temsilciliği yapmıştır. 24-25 Ekim 2009 tarihinde yapılan Olağanüstü Merkez Genel Kurulunda ise “Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri” görevine seçilmiştir.5-6 Şubat 2011 tarihinde yapılan 4. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda da “Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri” görevine yeniden seçildi. Özdemir evli ve 3 çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
d
d - 11 yıl Önce

allah utandurmasın.

SIRADAKİ HABER