TÜRK EĞİTİM-SEN SOSYAL MEDYA'YI SALLIYOR …

TÜRK EĞİTİM-SEN SOSYAL MEDYA'YI SALLIYOR …

 

     Türk  Eğitim - Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un başlattığı “ÖğretmenAileleri Parçalanmasın” başlıklı Twitter eyleminde öğretmenler 45 bin tweet atarak MEB ve Bakan Nabi Avcıya ateş püskürdü.  Milli Eğitim Bakanlığı, Seçimlerden önce  il emri ve ilçe emri uygulaması yaparken,  bu uygulamadan 1 Kasım seçimleri sonrasında vazgeçti. Bu uygulama dolayısıyla,  binlerce öğretmen başka şehirlerde çalışmak zorun da kalıyor ve  aile ler bölünüyor.  Ocak ayında yapılan özür grubu tayinlerinde de binlerce aile yine birleşemedi.

     Türk Eğitim-Sen başlattığı "Sosyal Medya" eylemlerinde eğitim sistemi ve kamu çalışanlarının sorunları dile getiriliyor. Özellikle,haftanın belirli günlerinde, Twitter ‘da yoğunlaşan sendika üyesi kullanıcılar,hedefledikleri konuyu gündeme taşıyorlar. Geçtiğimiz hafta, Arif Nihat Asya'nın Bayrak Şiiri'nin ders kitaplarına yeniden konulması eylemi ulusal basında gündem olmuştur.   

    Öğretmenlerin il-ilçe emrine verilmemesinden kaynaklanan sosyal, ekonomik vb. bir çok ailevi soruna yol açan uygulamanın kaldırılması için “ #İlçeEmriHaktır” eylemi ve akabinde “ Öğretmen Ailesi Parçalanmasın“ eylemleri yoğun destek ve katılımla gerçekleştirilmiştir. Türk Eğitim-Sen'in yetkilileri, eğitim çalışanlarının sorunlarını her platformda dile getirip, çözüm yolu  arayacaklarını ifade ediyorlar.

 

www.kamudan.com / ÖZEL

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER