TÜRK EĞİTİM-SEN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BASIN AÇIKLMASI

TÜRK EĞİTİM-SEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BASIN AÇIKLMASI

 TÜRK EĞİTİM-SEN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BASIN AÇIKLMASI
 TÜRK EĞİTİM-SEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BASIN AÇIKLMASI
         Milletlerin hayatında önemli günler vardır. Bunlar ya sevinçle,coşkuyla kutlanan gurur günleri ya da üzüntüyle hatırlanan felaket anlarıdır.Her iki halde de milli bilinç kuvvetlenir, ve birlikte yaşama arzusu artar.Çünkü böyle günlerde,gündelik hayatın kaygılarından uzaklaşılır,geçmişin sağduyulu bir biçimde değerlendirilmesi yapılır.
         19 Mayıs günü de Türk inkılabının başladığı gün olarak, anılmaya değer olaylardan biri olduğu şüphesizdir.19 Mayıs 1919 Milli Mücadele tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Bugün, şanlı tarihimizde altın harflerle yazılan bir gün yaşıyoruz. 94yıl evvel yakılan bağımsızlık meşalesi kısa sürede tüm yurda yayılarak, bir milletin diriliş ve direniş destanına dönüşmüştür. Öyle ki, yeterli silah ve cephanesi olmayan ecdadımızın, sarsılmaz bir irade ve yenilmez bir inancı vardı. Milletimiz bu yoklukta dahi iradesi ve imanı ile imkansız olanı başarmıştır. Atalarımız canları pahasına ortaya koyduğu bir fedakârlıkla bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni kurup, bizlere emanet etti. Biz gençlere düşen görevse bu emanete sahip çıkarak, evvela Türkiye’yi adaletle yönetilen, güçlü ve çağdaş bir ülke haline getirmek, daha sonra bu emaneti gelecek nesillere bırakarak tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmektir. 
        Bizim gerek Malazgirt’te, gerek İstanbul’da, gerek Çanakkale’de, gerekse de Kurtuluş Savaşı’nda vatanımız her bir karesinde zafere ulaştıran en büyük zenginliğimiz, ihtirası değil, iddiası olan gençlerdir. Yeniden Büyük Türkiye’yi inşa ederken de yine en büyük gücümüz İnançlı, ahlaklı, bilgili ve aksiyon sahibi gençler olacaktır. Bu gençliği bu topraklardan söküp atamadıkça, İnşallah, hiçbir kuvvet bizi bölüp yok edemeyecektir. 
       Fakat “Gençlik ve Spor Bayramı’’mızın 94. yılını kutladığımız şu günlerde gençliğimizin üzerinde çeşitli oyunlar oynanmaktadır. Gençliğimizin her türlü maddi ve manevi değerleri, her geçen gün biraz daha yok edilmektedir. Her 4 gençten birinin işsiz ve her iki gençten birinin gelecekten umutsuz olduğunu düşünürsek, 19 Mayıs’ın 94 ’inci yılını kutladığımız bir dönemde ortaya çıkan bu tablo düşündürücücüdür. Gelecekten ümidi olmayan, maddi ve manevi duygularını kaybetmiş bir neslin, az önce bahsettiğimiz, tarihi sorumluluklarını yerine getiremez. İdeali olmayan bir gençlik, maalesef sadece enerjileri olan ve bu enerjileri boşa giden bir büyük kitle olarak kalır. 
       Bu nedenle sahip olduğumuz bu zenginliği ülkemizin geleceği için en verimli bir şekilde harekete geçirmek, İşsizlik, ahlaki ve manevi tahribat, gibi gençlerimizin karşı karşıya bulunduğu sorunları ortadan kaldıracak adımları atmak zorundayız. Suni gündemlerle meşgul olmaktan çok,  geleceğimizi inşa edecek gençlerimizin sorunlarının çözümü için gayret göstermeliyiz. Çünkü bizler tarih boyunca özgürlüğün, adaletin, hoşgörünün ve refahın öncüsü olmuş bir medeniyetin emanetçileri ve varisleri.  Bu tarihi sorumluluğa ve yüksek ruha sahip bir gençlik, sadece ülkemiz için değil, bütün insanlık için huzur ve barışın teminatı olacaktır.Cumhuriyet gençlerimizle yaşayacaktır.
       Bu duygu ve düşünceler içerisinde, 19 Mayıs gençlik ve spor bayramını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm Milli Mücadele kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. 19.05.2013
 
 
                  Şenol ÖZMEN 
                   Türk Eğitim-Sen Ordu Şubesi
                   Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri
Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER