TÜRK BÜRO- SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

TÜRK BÜRO- SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
Genel Başkanımız Fahrettin YOKUŞ, Erzurum’da Türkiye Kamu-Sen tarafından düzenlenen İstişare Toplantısına katıldı. Toplantıya, Konfederasyonumuz Genel Başkanı ve Konfederasyonumuza bağlı sendikaların Genel Başkanları ve bini aşkın izleyici katıldı.
 
Konfederasyonumuz Genel Başkanı İsmail Koncuk’un açılış konuşmasının ardından, Sendika Genel Başkanları kendi üyeleriyle bir araya gelerek istişarede bulundular.
 
İstişare Toplantısının ardından Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, Erzurum’da Adliye, Maliye, Valilik, Nüfus Müdürlüklerini de ziyaret ederek memurlarla hasbihal etti.
 
 
Maliye (vergi dairesi) çalışanlarını ziyaret eden genel Başkanımız Fahrettin Yokuş’a, içini döken memurlar, Vergi Dairesi çalışanlarının Gelir ve Gider olarak ikiye ayrıldığını sorunların ise çığ gibi günden güne arttığını belirterek yardım istediler.  Özelikle yan yana aynı masa da aynı işi yaptıklarını belirten Verdi Dairesi Personeli birimiz uzman diğerimiz normal memur olduk. Aramız da dağlar kadar maddi farklar oluştu. Bir personel artık dayanacak gücümüz kalmadı. Benimle aynı işi yapan hatta işi öğrettiğim önümde asmada oturan arkadaşım bana 1.000 TL, hemen arkam da oturan diğer bir arkadaşım ise aynı işi yapmamıza rağmen bana 1.300 TL fark atıyor. Aynı işi yapmamıza rağmen aramızdaki fark uçurumu giderek artıyor. Çalışma şevkimiz kırılmış, iş barışı bozulmuş ay sonunu zor getirir olduk.
 
KREDİ KARTLARI CAN SİMİDİ OLDU
 
Özellikle Vergi Dairesi Personeli kesilen Fazla Mesai Ücretleri sonrası kredi kartlarına düştüklerini belirterek, taksitlerimiz vardı, kendimizi ayarlamıştık, birkaç aydır Fazla Mesai Ücreti alamadığımız için kredi kartlarına başvurduk, imdadımıza kredi kartları can simidi olarak yetişti. Şimdi ise bankalara borçlanmaya başladık bir an önce çözüm bulunmazsa icralık olacağız diye dert yandılar.
 
NÜFUS ÇALIŞANLARI ADALET DİYE HAYDIRKI
 
Türk Büro Sen-Genel Başkanı Fahrettin YOKUŞ’un ziyaret ettiği nüfus çalışanları da dertli idi. Çalışan memurlar Fazla Mesai Ücreti kaldırıldı. Yıllık izinlerimizi istediğimiz zaman kullanamıyoruz. Sıvanlar dolayısıyla Cumartesi-Pazar günleri bile çalışıyoruz. Ama hak ettiğimiz emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Huzurlu bir çalışma ortamı için Adalet İstiyoruz dediler.
 
HARMANDAR SORUNLARI RAPOR HALİNDE VERDİ
 
Sorunları bir rapor halinde toplayan Türk Büro-Sen Erzurum Şube Başkanı Gani HARMANDAR, Adliye, SGK, Maliye, Valilik ve Nüfus Müdürlüklerinde görev yapan personelin sorunlarını içeren raporu yetkili mercilere ulaştırmak üzere Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin YOKUŞ’a verdi.
 
YOKUŞ, SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ YETKİLİ SENDİKA OLMAMIZDIR
 
Yokuş 2 yıldır yetkili sendika uyumakta, yandaşlık yapmakta, memurun sorunlarına kulak tıkamaktadır. Yerinde sorunları tek tek tespit ettik. Bu yıl yetkiyi alacağımıza inancım sonsuzdur. Tutanaklar tutulsun yetkiyi alalım, o zaman sorunları görmemezlikten gelenlere iş bırakma eylemlerimizle cevap vereceğiz. Memur insanca yaşamak istiyor. Bu da çalışanın emeğinin karşılığıdır. Memur üvey evlat olmuştur. Memuru bu hale getiren yandaş sendikalar utanmalıdır. Siz memur kardeşlerimiz haklarınızın savunucusu Türk Büro-Sen’e üye olarak yetki verin, sorunları çözüme kavuşturalım” dedi.
 
GENEL BAŞKANIMIZ ADLİYE ÇALIŞANLŞARI İLE BİR ARAYA GELDİ
 
Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan APAÇIK’ı ziyaret eden Genel Başkanımız, Adliye Personelinin kesilen fazla çalışma ücretleri ve ulaşım giderleri ile birlikte Adliye personelinin aylık 300 TL maddi kaybının olduğunu belirterek, “Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. TBMM de gurubu bulunan tüm siyasi partileri ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimizde adliye çalışanlarının sorunlarını tek tek dile getirdik. Bir an önce çözüm bulunması gerektiğini  söyledik.  Siyasi İrade Adliye çalışanlarının sorunlarıyla ilgilenmezse meydanlara ineriz. Biz Sivil Toplum Örgütü olarak tüm siyasi partilere aynı seviye de  aynı yakınlıkta memurların haklarını korumak ve savunmak için kurulduk, amacımız memurun hakkını almaktır” dedi.
 
Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan APAÇIK   fazla mesai ve yol ücretlerinin  kesilmesiyle Adliye Personelinin maddi sıkıntı içerisinde olduğunu, bir an önce bu sıkıntıların çözüme kavuşması ve çalışan memurların  yaşam şartlarının ve maddi imkanlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Genel Başkanımız Fahrettin YOKUŞ, Erzurum Adliyesi personeli ile bir araya gelerek tabildot yemek kuyruğuna girdi ve  “eğer Adliye personeli hak ettiği emeğine karşılık olarak istediği insanca yaşamı sürdürebilmek için maddi açıdan desteklenmezse  Türk Büro-Sen olarak iş bırakma eylemlerini en ağır şekilde yapacağız. Mesai almayan Adliye Personeli bu gün gece geç saatlere kadar çalışmakta, duruşmalar geç saatlere kadar devam etmektedir. Bir an evvel ulaşım giderlerinin ve fazla çalışma ücreti olan mesailerin ödenmesi gerekir” dedi.
 
Erzurum Adliyesinde bu hafta faaliyete geçirilen Ön Büro uygulamasını yerinde gezerek gören YOKUŞ, çalışma şartlarının ağır olduğunu ve çalışma mekanlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. YOKUŞ, “Erzurum tarihte olduğu gibi bu günde anlamlı bir şehirdir” dedi. “Erzurum’da tüm memurların Türk Büro-Sen çatısı altında toplanacağına olan inancım sonsuzdur. Türk Büro-Sen’in yaptığı çalışma ve sosyal aktivitelerin yarısını bile yapan bir sendika yoktur. Biz Memurlar için kurulduk ve memurların maddi, sosyal ve özlük haklarını savunmak için yollara düştük. Amacımız memurların insanca yaşama hakkını savunmaktır” dedi.
 
GENEL BAŞKANIMIZ FAHRETTİN YOKUŞ’A BAYRAK HEDİYE EDİLDİ
Türk Büro_Sen Genel Başkanı Fahrettin YOKUŞ, Erzurum’un mahalli sanatçıları Fikret ŞİMŞEK ve Yaşar AYTAN   tarafından kurulan Doğunun Sesi Kültür ve Sanat Derneği  Erzurum Fasıl Ekibini ziyaret  etti. “Erzurum kültürünü çok iyi şekilde yansıttıklarını görüyorum bu sebeple kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Şimşek ve Aytan ise “Erzurum’a teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyoruz” diyerek Ay Yıldızlı Türk Bayrağı (sırma işlemeli)’nı YOKUŞ’a hediye ettiler. Yokuş, “son günlerde yaşanan olumsuz gelişmeler sonucu Ay Yıldızlı Türk Bayrağına saldırıların yapıldığı bir günde bu kadar anlamlı bir hediye almam beni duygulandırdı. Bu Bayrağı canım pahasına koruyacağıma söz veriyor bu anlamlı hediyeden ötürü ise Şimşek ve Aytan’a teşekkür ediyorum” dedi.
 
BU BİR İLK VE GÜZEL DÜŞÜNCE
 
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin YOKUŞ, “Erzurum Adliyesinde Adalet Kooperatifinin kurulduğunu bununda Adliye Personeli ve diğer kurumlarda görev yapan memurlar için düşünülerek yapıldığını, bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. SS Adalet Kooperatifinin Başkanı olan Erzurum Adliye İdari İşler Müdürü Metin Yavuz GÜLTEKİN, “amacımız Adliye Personelinin ve diğer kamu kurumlarında görev yapan memurların ev sahibi olmasıdır. Şuanda kooperatifimize yoğun ilgi vardır” dedi. Afiş ve broşürleri inceleyen Genel Başkanımız, “Türkiye de bir ilk olan bu uygulama gerek Adliye Personelini ve gerekse diğer kurumlarda görev yapan memurların kira fiyatına ev sahibi olması konusunda bir girişim vardır. Bu girişimi Türk Büro-Sen olarak destekliyoruz. Elimizden gelen yardımları yapmaya hazırız. Amaç memur olunca biz her zaman sizlerin yanındayız” dedi. 
 
Gültekin ise, “Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan APAÇIK’ın manevi desteği ile  Adliye personelinin ev sahibi olması için gerekli girişimleri yaparak S.S Adalet Yapı Kooperatifinin alt yapısını oluşturduk. Adliye çalışanlarının ev sahibi olması için elinden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.
 
TÜRK BÜRO-SEN BAŞÖRTÜSÜNÜ KULLANMADAN HAK ALACAK
 
Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş konuşmasında, “başörtüsü Türk Milletinin inancı gereği hür iradesiyle Allah’a olan bağlılığı gereği ifa etmesi yerine getirmesi gereken bir ibadettir. Her zaman olduğu gibi, memurların başörtüsüyle iş yerlerinde görev yapması en doğal hakkıdır. Ancak bunu siyasi malzeme yapmadan, Anayasa ya götürmeden siyasi iradenin bir yönetmelikle çözmesi gerekir. Her gün yeni bir yönetmelik, yeni bir kararname çıkaran siyasi irade başörtüsü konusunda da bir an evvel bir yönetmelik çıkararak bu sorunu çözmesi gerekir. Türk Büro-Sen olarak destek veririz. Ancak bunu siyasi rant elde etmek amacıyla başörtüsünü kullanarak referanduma götürüp, referandum da memurların “evet” demesini sağlayarak, diğer maddeler de 657 yi sil baştan yaparak memurun iş güvencesini kaldırmakta başörtüsüne ne kadar samimi bir yaklaşım olacağını gözler önüne sermektedir. Bunu da kınıyoruz,  amacımız başörtüsünü kullanmadan hak almaktır. Dürüst sendikacılıkta budur” dedi.
 
KARA’YA VEFA PLAKETİ
Türk Büro-Sen Erzurum Şubesi Yönetiminde görev yapan Şube Başkan Yardımcısı Maliye personeli Süleyman KARA’nın Erzurum Teknik Üniversitesine Daire Başkanı olarak atanması sebebiyle, Erzurum Şubesinde yaptığı çalışmaları sebebiyle ayrılmasından duyulan üzüntü ve daire başkanı olarak görev almasının da gurur verici olduğunu belirten YOKUŞ, “hizmetlerinden dolayı vefasız bir kurum değiliz. Görev yapan tüm kardeşlerimizi her zaman bağrımıza basmasını, onura etmesini iyi biliriz” diyerek plaket takdim etti. KARA, “Türk Büro-Sen de yıllarca görev yaptım, ayrılmam sebebiyle üzüntülüyüm, her zaman gönlümde Türk Büro-Sen vardır ve Türk Büro-Sen’in bende ki yeri çok farklıdır. Türk Büro-Sen vefanın en iyi yaşandığı bilindiği bir kurumdur. Türk Büro-Sen bir ilim yuvasıdır” dedi.
Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER