TEKİRDAĞ'DA TÜRK EĞİTİM SEN YETKİYİ ALDI

TÜRK EĞİTİM SEN TEKİRDAĞ ŞUBESİ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA TEKİRDAĞ’DA EĞİTİM İŞKOLUNDA YETKİ; TÜRK EĞİTİM-SEN DE.

TEKİRDAĞ'DA TÜRK EĞİTİM SEN YETKİYİ ALDI

Her yıl Mayıs Ayı kesintilerine göre belirlenen yetkili sendikalar bu yılda sonuçlanmaya başladı. İlimizde 10 yıldır eğitim işkolunun en büyük sendikası olan Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi bu yıl da birinciliği kimseye bırakmadı. 6200 çalışanın bulunduğu eğitimciler arasında Milli Eğitim Müdürlüğü seviyesinde 1462 üye, Üniversite ve Yurt-kur da dahil edildiğinde 1573 üyeye ulaşan Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi bu yıl da yetkili oldu. Alınan bilgiye göre Milli Eğitim Müdürlüğünde Eğitim-Sen 1018, Eğitim Bir–Sen 1140 ve Eğitim-İş 694 üyeye ulaşabildiler. Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer DOĞAN “ genel merkezimiz ve şubemiz yıllar içerisinde yaptığı özlük, mali ve sosyal hak mücadelesi sonunda 10 yıldır ilimizde yetkili sendika olduk. inşallah bu yıl Türkiye genelinde de yetkili olacağız. Çünkü, Türk Eğitim-Sen, her şeyden önce “milli” bir duruşu olan ve akil(!!!) olmayan bir sendikadır. Türk Eğitim-Sen, salt ücret sendikacılığı yapmayan; bir parçası olduğu Türk milletine karşı sorumluluklarını da

tavizsiz bir şekilde yerine getiren milli bir sivil toplum kuruluşudur. Toplumu ilgilendiren bütün süreçlere toplum adına taraf olan sendikamız, bu niteliğiyle de yıkılmaz milli bir kaledir. Biz; salt ücret sendikacılığının değil, kuruluşumuzdan bugüne ülkemizin ve milli birliğimizin mücadelesini verdik ve vereceğiz. Bu nedenle Türk Eğitim-Sen olarak; ”Türkiye bir bütündür, parçalanamaz” diye haykırdık. Gerek Türkiye genelinde, gerek yerelde yetki için mücadele eden diğer sendikaların aksine “Ne Mutlu Türküm Diyene” şeklinde haykırmaktan gurur duyduk, duyacağız. Biz milletimizin mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşaması için, önce eğitim çalışanlarının mutlu olması ve yeni nesle mutluluk aşılaması gerektiğini düşünerek, hak mücadelesinin tarafı olduk. Türk Eğitim-Sen “bukalemun” misali bulunduğu yerin şekil ve şartlarına göre renk değiştiren, söylemlerini bu şekil ve şartlara göre yumuşatan ya da sertleştiren, önceliklerini değiştiren bir sendika değildir. Biz Tekirdağ’da , Mardin’de , İzmir’de , Yozgat’ta , Konya’da , Adana’da , Trabzon’da da aynı şeyleri söyleyen ve bunları kamuoyuyla çekinmeden paylaşan bir yapıyız. Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi olarak son yıllarda yaptığımız sendikal çalışmalar ve sosyal etkinlikler taraflı tarafsız tüm eğitim camiamız tarafından takdirle karşılanmış, “milli” duruşu eğitim çalışanlarınca takdir edilmiştir. Buna bağlı olarak sendikamız 10 yıldır yükselişini istikrarlı bir şekilde sürdürmektedir. Tüm çalışanların %40 ı şubemizin üyesi olup okul ve kurumlarımızın %70 inde yetkili sendika yine Türk Eğitim-Sen dir.
Samimiyetimize güvenen, sesimize ses, yüreğimize yürek olup karşılık veren tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederiz. "İlkemiz; önce ülkemiz" diyerek çıktığımız bu kutlu mücadelede bizleri yalnız bırakmayan tüm üyelerimize müteşekkiriz. Sendikamızın kuruluşundan bugüne kadar katkılarını esirgemeyen tüm emektarlarımıza, gecesini gündüzüne katarak yürekli mücadeleleriyle Türk Eğitim-Sen'e güç veren, destek veren, tüm üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet
ahmet - 11 yıl Önce

tebvrik ederiz..

Öğretmen
Öğretmen - 11 yıl Önce

Tebrikler,istanbul Büyükçekmece de Türk Eğitim Sen Eğitim İş'in ardından ikinci oldu.Başarılı bir dönemdi.

SIRADAKİ HABER