TEKİRDAĞ MİLLİ EĞİTİMDE USULSÜZ ATAMALAR BİLANÇOSU

TEKİRDAĞ MİLLİ EĞİTİMDE USULSÜZ ATAMALAR BİLANÇOSU
 
Bilindiği gibi sendikamız uzunca bir süreden beri usulsüz atamaların çalışma barışını bozacağı tüm eğitimcileri rahatsız edeceği konusunda kamuoyunu bilgilendirmektedir. Objektif  kriterler esas alınmadığı için yapılan görevlendirmelerin etik ve insani olmadığı konusunda gerek il milli eğitim müdürlüğü gerekse sayın Valimize konu defalarca anlatılmasına rağmen usulsüz atamalara devam edilmektedir. Yetkili sendika olmanın bilinci ve sorumluluğuyla konu defalarca kamuoyuyla paylaşılmış , meclise soru önergesi olarak yansımış olmasına rağmen bir sonuç alınamamıştır.
 Aşağıda ki tablolarla göstereceğimiz bu usulsüz atamalar yoluyla ; bir yandan liyakat ehliyet ayaklar altına alınırken diğer yandan Eğitim Bir-Sen Sendikası adeta kayırılarak zorla büyütülmeye çalışılmaktadır.

Yukarıda ki tablo incelendiğinde görülecektir ki Türk Eğitim-Sen 15 Haziran 2012 günü yapılan üye sayımında 2300 üyesiyle sendikalı personelin %46sını, Eğitim Bir-Sen sendikalı personelin %19 unu Eğitim-Sen %20 sini Eğitim-İş ise %13 ünü temsil etmektedir.

Yukarıda ki tablolarda görüldüğü gibi,  bilhassa Çerkezköy, Çorlu, Hayrabolu, Merkez, ve Muratlı ilçelerimizde adeta yandaş kayırmacılığı yapılmıştır. Malkara, Saray ve Şarköy İlçe Mili Eğitim Yöneticilerine yandaş kayırmacılığına fırsat vermedikleri için teşekkür ederiz.
Sendikalar bazında yapılan yönetici değerlendirmelerine dikkat edildiğinde ; sendikalı üye sayısının %46 sını oluşturan Türk Eğitim-Sen e bir şube müdürü, bir kurucu müdür ve beş müdür yardımcısı görevlendirmesi yapılırken Eğitim Bir-Sen den 11 şube müdürü 14 kurucu müdür ve 28 müdür ve müdür yardımcısı vekalet  görevi verilmiştir. Diğer sendikalarımız Eğitim-İş ve Eğitim Sen i ise adeta yok saymışlardır.                

Yukarıda ki şekillerden de anlaşılacağı üzere görevlendirilenlerden; 15 şube müdürünün 11 i % 73 ü, 15 kurucu müdürün 14 ü %93 ü, müdür vekili ve müdür yardımcılarından 38 görevlendirmenin  28 i  % 74 ü, Eğitim Bir-Sen Sendikası kayrılarak yapılmıştır.
Hukuk un böyle çiğnendiği, ayaklar altına alındığı başka bir il var mıdır? Ancak herkes bilmelidir ki hiç kimse hukukun üstünde değildir. Adaletin tesis edilmediği, objektif kriterler yerine yandaşlığın esas alındığı bir çıkarcı gruba hizmet amacını taşıyan bu çeşit uygulamalar adalet karşısında yer ile yeksan olmaya mahkumdur.
Sayın Valimiz inde yanlış yönlendirildiğine inandığımız hukukun çiğnendiği bu çeşit uygulamaların bir an önce sona ermesi için gerek kamuoyu   gerekse milletvekillerinin seviyesinde açıklama ve girişimlere devam edeceğiz.
Bu çeşit görevlendirmeye devam edilmesi ve yapılmaya devam edilmesi durumunda; görevlendirmeyi yapan ilgililer hakkında genel merkezimizce suç duyurusunda bulunulacaktır.
Sayın Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüz usulsüz ve yandaş kayırmacılığını esas alan bu atamaların en kısa zamanda iptal edilerek eğitimcilerin kaygısını gidermelerini bekliyoruz.
                                                                                                                             Muzaffer DOĞAN
                                                                                                                             Türk Eğitim-Sen
                                                                                                                         Tekirdağ Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER