TAŞRA YÖNETİCİLERİNE 20 TERCİH AZ

Görevde yükselme unvan değişikliği yönetmeliği ile yer değiştirme yönetmeliği 12 Ekim 2013 günü yayınlanmıştı.

TAŞRA YÖNETİCİLERİNE 20 TERCİH AZ
 
Görevde yükselme unvan değişikliği yönetmeliği ile yer değiştirme yönetmeliği 12 Ekim 2013 günü yayınlanmıştı.
 
 
Yönetmelik ile haziran ayında yapılacak zorunlu yer değiştirmelerde taşra yöneticileri 20 tercihte bulunabilecek. Son anda kaldırılan zorunlu yer değiştirme yönetmeliğinde taşra yöneticilerine 40 tercih yapma hakkı verilmişti. Eğer bir aksilik olmaz ise 2014 yılında ilk defa yapılacak zorunlu yer değiştirmelerde 20 tercih hakkı taşra yöneticilerini zor durumda bırakacaktır. 2014 yılında toplam 2 bin kadar taşra yöneticisinin yer değiştirmesi bekleniyor. Taşra yöneticilerinin tercihlerinin çakışmaması için 20 den daha fazla tercih hakkı verilmelidir. Aynı yerleşim yerini birçok taşra yöneticisi tercih edebilecektir. Bunun sonucunda ise bilgisayar kurasına daha fazla yönetici kalacaktır.
Yönetmeliğin 29. Maddesinin 2. Bendi;
 
2) Bölge hizmetine bağlı yer değiştirmeye    tabi yöneticilere 20 tercih hakkı verilir.
 
Yürürlükten kaldırılan yönetmelikte ise;
 
“Bu kapsamdaki yöneticilere, bulundukları hizmet bölgesindeki yerler için aynı ilde olmamak koşuluyla 20, bulundukları hizmet bölgesi dışındaki alt hizmet bölgelerinde veya bir üst hizmet bölgesindeki yerler için de 20 olmak üzere toplam 40 tercih hakkı verilir.”
 
Benzer bir uygulama yapılarak tercih sayısı 40’a yükseltilmelidir. Aksi takdirde bir çok taşra yöneticisi kura’ya kalarak mağduriyet yaşayabilir.
 
Davut ÇALIŞKAN
UEYDER
Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER