'SU İÇECEĞİNİZ ÇEŞMEYE ÇAMUR SIÇRATMAYIN'

Eğitim-Bir-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin Sakarya, Bursave Kocaeli şubelerinin il divan toplantılarında hükümete sert uyarılarda bulundu

'SU İÇECEĞİNİZ ÇEŞMEYE ÇAMUR SIÇRATMAYIN'
 
    M. Bilgin, “Son bir yılda eğitim çalışanlarının yaşadıkları hükümet açısından tam bir eksen kaymasıdır. Su içeceğiniz çeşmeye çamur sıçratmayın” şeklinde konuştu.
Doğrucu Davut olmaya, karanlığa mum yakmaya inatla devam edeceklerini vurgulayan Bilgin, Bakanlığın kavga dilinden artık vazgeçmesi gerektiğini dile getirerek, herkesle kavga etmenin kimseyi iyi bir noktaya taşımayacağını kaydetti.
 “Çeşitli zorluklara göğüs gererek bugünlere geldik. Uzun ve zahmetli bir yolda olduğumuzu unutmadan gece gündüz çalışacağız. Toplumların hayatında bazı taşlar bedel ödemeden yerinden oynamaz. Devrimler çeşitli bedeller ödenerek gerçekleşir. Bu toplum, bu camia çok bedeller ödedi. Bu ülkedeki bütün yasakların ve acıların son bulması, kamuda çalışanların başörtüsü yasağının son bulması, eğitim çalışanlarının onuru, bu ülkenin gerçek anlamda özgürleşmesi ve bu ülkenin meclisinde başörtülü vekil olabilmesi için yeniden bedel ödemeye hazırız” dedi.

Murat Bilgin, sendikanın kurucu başkanı şair Mehmet Akif İnan’ın “İçimde yeni bir düzen kaynaşmaktadır” mısrasına atıfta bulunarak,  “İmam hatip ortaokullarının yeniden açılması, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin hayatının seçmeli ders olarak konulması, Milli Güvenlik Dersi’nin okullardan kaldırılması, o kaynaşan düzenin ilk habercileridir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER