SÖZLEŞMELİ PERSONELE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Bahri Kapusuzoğlu; son günlerde sıkça gündeme gelen Sözleşmeli Personellerin Sözleşmelerinin yenilenmemesi, fesh edilmesi gibi konuları değerlendirdi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE SAHİP ÇIKACAĞIZ


Son günlerde Sendikamız ulaşan bilgilerden, yeni mali yılla birlikte bir çok belediye ve il özel idaresinde sözleşmeli personellerimizin sözleşmelerinin fesh edildiği, sözleşmelerinin yenilenmediği yada işe başlatılırken imzalattırılmış istifa dilekçelerine tarih yazılarak işleme konulması sonucu sözleşmeli personellerin görevlerinden istifa ettirildiklerini öğrenmiş bulunmaktayız. Tüm bu konularda sendikamızın vermiş olduğu mücadele neticesinde kazanılmış onlarca davamız neticesinde arkadaşlarımız tekrar işlerine başlamış, mahrum kaldıkları maaşlarını da toplu olarak almışlardır.

 

Tüm bu olumsuzluklar neticesinde onlarca mağduriyet yaşanmaktadır. TÜRK YEREL HİZMET SENDİKASI olarak dün olduğu gibi bu gün de Sözleşmeli Personeller adına her türlü eylem, etkinlik ve hukuk mücadelesine devam edeceğiz. Türkiye’nin 45 vilayetinde sendikamız avukatları, gerekse genel merkezinde bulunan hukuk müşavirimiz tarafından her türlü yasal mücadele dün olduğu gibi bu gün devam ettirilecektir.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının en geç 30 Haziran 2013 tarihinde Mahalli İdarelerde görev yapan sözleşmeli personellerin kadroya geçirileceğinin açıklanmasının üzerinden çok az bir süre geçmişken, yıllardır emek veren sözleşmeli personellerimizin kadroya bir adım kalmışken, kadroya altı aydan az bir süre kalmışken farklı düşünceler içerisine giren kurum idarecileri tarafından mağdur edilmeleri, işsiz bırakılmaları Türk Yerel Hizmet Sendikasının kabulleneceği bir durum değildir.


Sendikamız üyesi olsun yada olmasın mağdur duruma düşürülmüş, işi, ekmeği ve aşı elinden alınmış tüm sözleşmeli personeller sendikamızın genel merkezinde bulunan avukatı yada illerde bulunan avukatlarına müracaat ederek hukuki yardım alabilir. Geçmiş dönemlerde de sendikamız üyesi yada değil ayrım yapmadan tüm sözleşmeli personellerimize hukuk yardımı yaptık, gerek danışmanlık gerekse avukat desteği sunduk sunmaya da devam edeceğiz. Biz sendikacılığı ağababaların talimatları doğrultusunda değil hak ve haklının yanında durarak yapacağız. Mağduriyeti yaşatanlar; hangi partiden hangi görüşten olursa olsun biz sendika olarak hiçbir ayrım yapmadan mazlumun yanında olacağız.

 

BİZ SENDİKA OLARAK DİYORUZ Kİ;

“MÜCADELE EDENLER HER ZAMAN KAZANAMAZLAR, ANCAK KAZANANLAR HER ZAMAN MÜCADELE EDENLERDİR.”

 

 

Bahri Kapusuzoğlu

Türk Yerel Hizmet-Sen

Genel Başkan Yardımcısı

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER