SINAV GÖREVİ VE ANGARYA

SINAV GÖREVİ VE ANGARYA
    Milli Eğitim Bakanlığı 4-5 Ocak tarihlerinde, Açık Lise Sınavı yapmıştır. Bu sınavda görev alan yönetici ve öğretmenlere her oturum için 5 saat ek ders ücreti ödenecektir.(Ek Ders Yönetmeliği ) Birçok kişi bu durumun adil olmadığını, hizmetli ve güvenlik personelinin sınavın bütün sorumluluğunu taşıyan yönetici ve öğretmenlerden fazla ücret aldığını yazdı çizdi ama kimse dikkate almadı.
Alınacak ücret ve yapılan işi teknik olarak değerlendirdiğimizde ; Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sınav Yönergesi, Salon Görevlilerinin sınavdan 1 Saat önce sınav yapılacak yerde hazır bulunmalarını istemektedir.(Merkezi Sınav Yönergesi Madde 14 / 2. Fıkra A bendi. (iki oturum, 2 saat)
Sınav sabah oturumu 09.30 – 12.30, Öğlen oturumu 14.00 – 17.00, Sınavda görev alan bir öğretmen,toplam 8 saat görev yapmaktadır.(Yöneticiler, Sabah için; Sabah 07.00 evrak alma, 17.00 den sonra teslim) Okullarda derse giren öğretmenlere, ek ders ücreti 40 dakikalık ders karşılığında ödenmektedir. Sınavda görev yapan öğretmenlerin fiilen çalıştıkları 480 dakika  ders süresine bölündüğünde 12 saat yapmaktadır.Öğretmenlerimize 10 saat ödenmektedir.  
   
     Anayasamız ve Yasalarımız Angaryayı yasaklamıştır. ( Angaryanın sözlük anlamı; “ Bir topluluğa veya kişiye ücret vermeden yapılan iş”)
Yönetmeliği düzeltmiyorsak,hiç olmazsa öğretmenlerimizin sınav günü fiilen çalıştıkları bu 2  saatin ücretini ödeyelim.
                                                                                                        
BÜLENT ALAŞ
TÜRK EĞİTİM SEN 7 NOLU ŞB
HUKUK SEKRETERİ
Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
AHMET TİMUR
AHMET TİMUR - 11 yıl Önce

ÇOK DĞRU BİR DEĞERLENDİRME

öğretmen
öğretmen - 11 yıl Önce

görev almmamak lazım

SIRADAKİ HABER