SEMİNER DÖNEMİ EK DERSLER ANAYASAMIZIN GÜVENCESİNDEDİR

Anadolu eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

 SEMİNER DÖNEMİ EK DERSLER ANAYASAMIZIN GÜVENCESİNDEDİR


2011-2012 Öğretim Yılı sonunda üç hafta olarak belirlenen seminer çalışmalarının ücretlendirilmesinin bir tartışma konusu olması üzücüdür. Büyüyen Türkiye'nin BÜYÜYEN ekonomisinden en BÜYÜK payları almasından BÜYÜK gurur duyduğumuz Milli Eğitim Bakanlığı'nın, öğretmenin 1 haftalık seminer ücretini kırpacak denli KÜÇÜK düşünmeyeceğine inanıyoruz.
İlgili mevzuata göre “öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir” denmiş olması bir emek hırsızlığına mazeret olamaz.  Anayasa’nın 18. maddesi* yürürlükte olduğu sürece seminer dönemine ait ek derslerin ödenmesi yasal zorunluluktur. Konuyla ilgili bir mağduriyet yaşanması halinde alacağımızı tahsil için gerekli işlemler sendikamız hukuk servisince yürütülecektir. Üyelerimize ve tüm eğitim çalışanlarına ilanen duyururuz.
 
  
* Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Madde 18: Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır. Angarya yasağı çalışma veya sağlanan hizmetin karşılığının mutlak surette ödenmesini gerektirir.
 
 
 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER