ŞEHİT ANALARI YILIN ANNESİ

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi tarafından bu yıl Anneler Gününde tüm Şehit Annelerinin yılın annesi seçilmesi üzerine Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilcisi Metin Memiş ve beraberindeki heyetle; Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çankırı Şubesini ziyaret etti.

ŞEHİT ANALARI YILIN ANNESİ

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi tarafından bu yıl Anneler Gününde tüm Şehit Annelerinin yılın annesi seçilmesi üzerine Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilcisi Metin Memiş ve beraberindeki heyetle;  Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çankırı Şubesini ziyaret etti.
Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Astsubay Yüksel Teke, Şehit ve Gazi Aileleri tarafından karşılanan, Kamu-Sen heyeti, her zaman Şehit ve Gazi Ailelerinin yanında olduklarını ifade ettiler.
Türkiye Kamu-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş tüm şehit annelerinin anneler gününü kutlayarak "Biz her zaman şehit ve gazi ailelerimizin yanında olmaya çalıştık ve her daim yanlarında olacağız. Biz sizlerin emrindeyiz." dedi.
Türkiye'nin tehlikeli bir süreçten  geçtiğini belirterek konuşmasına devam eden Memiş "Akil adamların ziyaretlerine davet edilmeyen iki kurum var. Bunlardan birisi Kamu-Sen diğeri de Şehit ve Gazi Aileleridir. Bizlerin davet edilmeme sebebi sanırım, İmralı'da yargılama sürecine müdahil olduğumuz.Ama olayın direk taraflarının davet edilmemesi maksatlı diye düşünüyoruz. Biz Türk Bayrağının değişmesinin söz edilmesinden, dile getirilmesinden hicap duyuyoruz ve üzüntülüyüz." diyerek kabul etmeyenleri kınadıklarını belirtti. Zaten bizler var oldukça da Türk Bayrağını değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.
Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Astsubay Yüksel Teke, Anneler Gününde derneklerini Garnizon Komutanlığı, Ülkü Ocakları ve son olarak Türkiye Kamu-Sen Çankırı Şubesinin ziyaret ettiğini ifade ederek "Biz anneler gününde Şehit ve gazi ailelerimizin her kurum ve STK tarafından ziyaret edilmesini isteriz. Çünkü bizim kimseden maddi bir beklentimiz yok. Böylesi günlerde annelerimiz, yetim kalan evlatlarımız şehit kabirlerine koştular. Ailelerimizin şehit kabirleri başında gözyaşı dökmesinin yerine, bizler hatırlanmak istiyoruz. Parmakla sayılacak kadar az kitlenin bizleri hatırlaması bizleri üzmektedir" dedi.
Ziyaretten çok memnun olduklarını ifade ederek sözlerine devam eden Teke "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Biz her zaman ilk ziyaret edilecek yerin bizler olduğunu düşünüyoruz. STK'lardan duyarlı olmalarını beklerdim." diyerek Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'nin aldığı kararı kutladı.
"Şehit ve gazi ailelerimizin annelerinin ellerinden öpüyoruz, hakkınızı helal edin", diyen Memiş, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un mektubunu okudu ve "Annelerimiz bizlere hakkını helal etsin" dedi.
Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Ayla Ayan Uzgören Türkiye Kamu-Sen'e bağlı şube başkanları, il temsilcileri ile Kadın kolları başkanları, Türk Metal-Sen şube başkanının da hazır bulunduğu toplantıda, Şehit analarının elini öperek onlara, Plaket, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un mektubunu ve kendilerinin aldıkları eşarpları takdim eden Türkiye Kamu-Sen Çankırı Şubesi temsilcileri, helallik isteyerek dernekten ayrıldılar.
Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER