SAZLI-SÖZLÜ YÖNETİCİ ATAMA SINAV KOMİSYONLARI

SAZLI-SÖZLÜ YÖNETİCİ ATAMA SINAV KOMİSYONLARI
      Bugünlerde, İstanbul dahil birçok İl  Milli Eğitim Müdürlüğünde  Sınava Dayalı Yönetici Atama Komisyonlarında  sazlı-sözlü bir cümbüş sergilenmektedir. Yazılı sınav sonucunda başarılı olmuş yönetici adaylarına, yüz üzerinden 30 puanı bu komisyonlar takdir edecekler. Sözlü mülakatı bitiren bütün illerden pis kokular geldi.İstanbul da aynı yoldan gitmesin istedik,bunun la ilgili hakkaniyet ölçülerinde bir komisyon oluşturulsun ve vicdanları yaralamasın dedik durduk ama,çok değerli Milli Eğitim Bakanımıza ve onun çok daha değerli müsteşarına sesimizi duyuramadık.Belki duyurduk ta,yanlış algılamışlar ki acilen hafta sonu operasyonuyla, İstanbul da oluşturulan mülakat komisyonlarına müdahale ederek,yeni bir komisyon oluşturdular.
    Şimdi bu,hafta sonu operasyonlu mülakat komisyonlarının  takdir ettiği veya etmediği puanlar la adayların bir kısmı başarılı sayılarak okullara müdür olarak atanacak.Bu komisyonların verdiği puanlarla atanan malum sendikanın üyeleri de, biz yazılı sınavı  kazandık,aslanlar gibi sözlü mülakatı da geçtik inşallah deyup,bu çadır tiyatrosundan  okullara dağılacak ve kendilerini bileğinin hakkıyla atanmış amir görecekler.Gerçekten hak ettiler mi ? Mutlaka hak edenler vardır.Bir camiayı topyekün karalamak ve başarılı insanların günahını almak istemeyiz ama mülakat komisyonlarından çıkan,sendikasız ve değişik sendikalara mensup müdür adaylarıyla konuştuğumuzda,dikkate şayan ikilem  gözlemledik.
      Özellikle malum sendikanın silahşörlüğünü yapan kişiler kendilerine Genel Kültür  ve Mevzuattan toplam 2  soru sorulduğunu ve sohbet havası içinde bir mülakat geçirdiklerini ifade ettiler. Aynı soruyu,Türk Eğitim-Sen Üyelerine sorduğumuzda ise az öncekinin tam aksine soruların zarflardan çıkan 2 soruyla kalmadığını soru üstüne soru sorulduğunu ifade ettiler.
            Üyemize sorulan soruları bir örnekle açıklayacak olursak;
1. NATO’ya üye kaç ülke vardır? (Genel Kültür)
2. Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu kaç kişiden oluşur? (Mevzuat)
 Sorularına verilen doğru cevaplardan sonra gelen sazlı sözlü cümbüş havaları soruları ise şöyle;
-NATO’nun açılımı nedir ? -NATO Genel Sekreter Yardımcısı kimdir ?
- Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’nun 9 üyesi  kimlerden oluşuyor ?
-Türkiye Barolar Birliği Başkanı kim ?
-Adalet Bakanı kim ?
-Danıştay nedir ?
-Yargıtay nedir ?
Türk Eğitim-Sen Üyesi yönetici adayı soruları bildikçe, komisyon üyesi yeni sorular yöneltiyor…
-Yargı ve tay kelimelerinin sözlük anlamı nedir ?
-Tay büyüyünce ne olur ?
-Başbakana zalimce davranarak üzerinden atan atın adı nedir?
            Soruların tamamını doğru cevaplayan üyemizi tebrik ederek bir cümbüşün sonuna geldik. Bir daha ki sazlı sözlü cümbüşlerde görüşmek dileğiyle…
 
                                                                                                    Enver DEMİR
                                                                                                              Şb.Bşk     
Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER