SAYIN BAKAN ÖZÜR GRUBUNDA CESUR ADIMLAR ATMALIDIR

SAYIN BAKAN ÖZÜR GRUBUNDA CESUR ADIMLAR ATMALIDIR

Eş, sağlık ve özel hayatı etkileyen özür durumları ile ilgili yer değiştirme başvuruları tamamlanmak üzere. Endişemiz o dur ki, bir çok kişinin tayin isteği yine gerçekleşmeyecek. İl emri uygulaması yapılmadığısürece sıkıntıların sona ermesi mümkün görünmüyor.

Öğrenim özrü ve il içi yer değiştirmelerin şuana kadar yapılmaması ise, mağduriyetin sürmesi anlamına gelmektedir. Öğrenim özrünün özür grupları içerisinden, mevcut yönetmeliğe rağmen çıkarılması kabul edilemez. Bir yandan öğretmenler kendilerini iyi yetiştirmelidir, diyecek, sonrasında ise benim senin kendini geliştirmene ihtiyacım yok, anlamına gelecek uygulamalara imza atacaksınız. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığının misyonu ile de örtüşmemektedir.

İl içi tayinlerin yapılması konusunda Mili Eğitim BakanıSayın Nabi Avcı’nın bir talimat verdiği, insan kaynakları genel müdürlüğünün bir çalışma yapmaya başladığı bilgileri gelmektedir. Bu çalışmanın karşısında olan bazı bürokratların varlığı da söz konusudur. Bu bürokratlar genelde eğitimci kökenli olmadığı için yaşanan sıkıntıların boyutlarını hiç hesap etmemektedir. Karşı çıktıkları konunun aile bütünlüğü olduğundan habersiz, öğretmenin iş veriminin ne kadar düştüğünü hesap etmeden 18 aydır her şeye karşı çıkmaktadırlar.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’dan beklentimiz, tebeşir tozu yutmamış bu bürokratların karşı çıkışlarına itibar etmemesidir. 18 aydır eski bakan Ömer Dinçer’i de yanlış yönlendiren bu işletmeci bürokratlar, geldikleri günden bugüne, öğretmen ve eğitim çalışanı yararına tek bir çalışmaya imza atmamışlardır. Bu anlayıştaki bürokratlarla, Milli Eğitim Bakanlığının, öğretmen ve eğitim çalışanları arasında yıkılan köprüyü yeniden inşası imkansız görünmektedir. Bu sebeple Sayın Nabi Avcı bu süreçte, tüm sendikaların, eğitim çalışanlarının huzur ve mutluluğunu sağlamak konusundaki talep ve tekliflerini yerine getirmek konusunda azami gayret sarf etmelidir.

Aradaki bağlantıyı yeniden inşanın ilk adımı ise il içi ve öğrenim özrü konusunda yükselen feryadı duymak ve gereğini yerine getirmektir. Bu adım Sayın Bakan Nabi Avcı için doğru ve hayırlı bir adım olacaktır.

Türk Eğitim Sen olarak, beklenen adımların atılacağıkonusunda, eğitim öğretimin başarısı için, öğretmen ve eğitim çalışanların huzuru ilk şarttır gerçeğinden hareketle, Sayın Nabi Avcı’dan cesur adımlar bekliyoruz.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
öğretmen
öğretmen - 11 yıl Önce

verimli çalışmak istiyoruz.hem uzun yol şöförlüğü hem öğretmenlik verim kaybına sebep oluyor. çocuklarımızın başına bir şey gelse ebeveyn sorumluluğumuzu yerine getiremeyeceğiz.seçim yapmak zorunda kalıyoruz. İş mi ailemi sayın Abbas Güçlünün yazısınada öNem vermeliyiz. İL İÇİ eş durumu tayyinlerini açmanızı eğitim kalitesi için ailelerin korunması,kendi çocuklarımızın geleceği için yürekten bekliyoruz

SIRADAKİ HABER