SAĞLIK HİZMETİ VERMEK ZORLAŞIYOR

Sokaklarında her gün saldırıların olduğu, yolların kesildiği bazı yerleşim yerlerinde sağlık hizmeti vermek artık imkansız hale gelmektedir.

SAĞLIK HİZMETİ VERMEK ZORLAŞIYOR
Diyarbakır’da bir doktorun teröristler tarafından katledilmesi ile ilgili bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “Bölücü terör örgütünün Erzurum’da ambulans kaçırma ile başlayan sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları sağlık çalışanlarının canına kast edilmesine dönüştü. Geçtiğimiz günlerde Cizre’de hastaneden nöbetini bitirip evine dönmek üzereyken teröristler tarafından sağlık çalışanı Eyüp Ergün katledilmişti. Dün ise  Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçesinde yolu kesen teröristler, Kulp İlçesi Toplum Sağlığı Merkezinde görevli doktor Abdullah Biroğul’u katlettiler. Sağlık ordusunun bir neferi olan şehidimiz Dr. Abdullah Biroğlu’na Allah’tan rahmet, başta ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz.” dedi.
Böyle bir ortamda sağlık hizmetinin yürütülmesinin bir mucize olduğunu kaydeden Kahveci “Şanlıurfa’da Hastane acil servisinden çıkan polislerin silahlı saldırı ile şehit edildiği, doktorların sağlık çalışanlarının katledildiği, Bitlis, madrin ve Şırnak’ta hastanelerin silahlarla tarandığı böyle bir ortamda sağlık hizmetlerini yürütmek bir mucizedir ve sağlık çalışanlarının özverili gayretleri ile olmaktadır. Ama artık dayanma sınırı da aşılmaktadır.” şeklinde konuştu.  
Kamu hizmeti vermenin, sağlık hizmeti vermenin zorlaştığına dikkat çeken Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: Kamu çalışanlarının saldırıya uğruyor, katlediliyor. Kamu hizmeti, sağlık hizmeti vermek zorlaşıyor, Sağlık çalışanlarının şehit edildiği bu ortamda 112 acil müdahale ekiplerinin bile olay yerine saatlerce girememesi sağlık hizmetlerinin yürütülemez bir ortama doğru gidildiğini göstermektedir. Sokaklarında her gün saldırıların olduğu, yolların kesildiği bazı yerleşim yerlerinde sağlık hizmeti vermek artık imkansız hale gelmektedir. Sağlık çalışanları mecburiyetten tayin istemekte ve bölgeye gitmemeyi tercih eder hale gelmişlerdir. Güvenlik önlemleri yeterli derece de arttırılmaz bölge de yaşayanlar kendi sağlıklarına dolayısıyla da sağlık çalışanlarına sahip çıkmazlarsa korkarız ki hizmet alacakları ne bir sağlık çalışanı bulacaklardır. Ne de açık bir sağlık merkezi.
                                                                              Basın Bürosu
01 Eylül 2015
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER