Rektörün talimatıyla sendika temsilciliğine baskın

Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ndeki SES ve Dev Sağlık-İş temsilciliğine Rektörlük talimatıyla cebir kullanarak girildi, çok sayıda eşya gasp edildi .

Rektörün talimatıyla sendika temsilciliğine baskın

 

Sendika.org'un haberi şöyle:

Görgü tanıklarının anlatımına göre bugün sabah saat 10.00 sıralarında Çukurova Üniversitesi Rektörü Alper Akınoğlu’nun talimatıyla geldiğini söyleyen bir ekip, hastanedeki SES ve Dev Sağlık-İş temsilciliğinin kapısını levye ile kırarak içeri girdi. Ekip, SES’e ve Devrimci Sağlık-İş’e ait birçok pankart, flama, önlük ile iki adet ses cihazını aldı. Temsilcilik içinde bulunan klima da söküldü. Ekip daha sonra 01 LD 110 plakalı bir araca binerek uzaklaştı.

Olayı haber alan SES yöneticileri ve Devrimci Sağlık-İş yöneticileri SES temsilciliğine gitti. Sendika yöneticileri oraya gelen olay yeri inceleme ekiplerine tutanak tutturdu.

Rektör: Hastanenin elektriğini kullanıyorlardı
Aynı saatlerde Çukurova Üniversitesi Rektörü Alper Akınoğlu da hastanedeydi. Akınoğlu, SES ve Dev Sağlık-İş temsilciliğine cebir kullanılarak girilmesinin sebebini ‘temsilcilikte bulunan klimanın alınması’ olarak ifade etti. Akınoğlu, klimanın hastanenin elektriğini kullandığını ve zarar olduğunu söyledi.

Sendika.Org’a konuşan Devrimci Sağlık-İş Çukurova Bölge Temsilcisi Bülent Kaya, SES temsilciliğinin 2002’den beri hastanede faaliyette olduğunu, SES’in temsilciliğinin bulunduğu odanın dönemin rektörü Yalçın Kekeç tarafından SES’e klimalı bir şekilde tahsis edildiğini söyledi. Kara, odanın bulunduğu yerdeki diğer odalarda da klima olduğunu ancak o klimaların sökülmediğini sözlerine ekledi.

Saldırının sendikal mücadeleye ve çalışma hakkına yapılan bir saldırı olarak değerlendiren Kara, saldırının sebebinin sağlıkçıların hakları için başlattıkları iş bırakma eylemleri olduğunu düşündüklerini söyledi. Rektör, 23 Mayıs’ta sağlıkçıların taleplerini yerine getireceğine dair bir protokole imza attı ancak bu protokolü uygulamadı. Bunun üzerine SES ve Devrimci Sağlık-İş, 23 Haziran’da rektörlüğün verdiği sözü yerine getirmesi için iş bırakma eylemlerine başladı.

23 Mayıs’ta imzalanan protokolün şartları şöyle:

* Tıp fakültesindeki tüm sağlık çalışanlarının 0-3 yaş arası çocukları için kreş açılacak ve 24 saat hizmet verecek.

* Haklarını almak için etkinliklere katılan hiçbir sağlıkçı hakkında soruşturma ve cezai işlem başlatılmayacak.” “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 16 Ekim 2010 yılında tespit edilen ancak uygulanmayan taşeron sağlık işçilerinin üniversitenin asli işçileri olduğu kararı uygulanarak işçilerin üniversite bünyesinde çalıştırılması işlemleri gerçekleştirilecek. Üniversite yönetimi taşeron sağlık işçileri ile 30 gün içinde bireysel sözleşmeler imzalayacak.

* Döner Sermaye Komisyonu’nda yer alacak asistan hekimin, Araştırma Görevlileri Temsilcileri Grubu tarafından seçimle belirlenecek kişi olacak.

* Günaşırı nöbet tutulmaması, haftada 80 saatten fazla mesai yapılmaması, nöbet ertesine izin verilmesi, polikliniklerde acil hastalar hariç asistan hekim başına günde 40 hastadan fazla bakılmaması, asistan hekimlerin mesai bitim saatinin en geç 17.00 olması ve tüm bunların uygulamaya geçilecek.

* Asistanların 10 maddeden oluşan taleplerinin takibi için Rektörlük, Dekanlık, Başhekimlik resmi temsilcileri, Anabilimdalı başkanları ve asistan hekim temsilcilerinden oluşan bir heyet kurulacak.

* 2547 sayılı yasaya tabi asistan hekimlerin ücretlerinin sabit ücret sınırı belirlenerek güvence içinde ödenmesi sağlanacak.

* 657’ye tabi sağlık çalışanlarının ücretlerinin, Performans Uygulama Yönetmeliği’nde belirlenen seviyesi, sermaye katkı payı dağılımının altında olmayacak şekilde artırılarak verilecek.

* Tıp fakültesindeki tüm sağlık çalışanlarının 0-3 yaş arası çocukları için kreş açılacak ve 24 saat hizmet verecek.

* Haklarını almak için etkinliklere katılan hiçbir sağlıkçı hakkında soruşturma ve cezai işlem başlatılmayacak.



 

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER