ORDU VALİSİ VE KABADÜZ KAYMAKAMI YÖNETMELİK TANIMAZ MI ?

TÜRK EĞİTİM-SEN ORDU ŞUBESİ USULSÜZ GÖREVLENDİRMELERLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

ORDU VALİSİ VE KABADÜZ KAYMAKAMI YÖNETMELİK TANIMAZ MI ?
     Değerli Hemşehrilerim, Basınımızın Güzide Temsilcileri,
     Neden Ordu ili başarılı olamıyor, neden tüm çalışmalara rağmen genel başarı sıralamalarında gerideyiz? soruları sürekli gündemimizde. Başarısızlık sebebini sürekli söylememize rağmen duymamazlıktan gelen mülki amirlerimiz de yanlışlarına devam etmekte diretiyorlar. İki geçici görevlendirmeyle ilgili adaletsizliği sizlerle paylaşarak başarısızlığımızın nedenini örneklemek istiyorum:
     Kabadüz Merkez İlkokulu ve Ortaokulu müdürü rahatsızlığı nedeniyle raporlu.Yönetmelik gereği okulun müdür yardımcısının okul müdürlüğü görevine vekalet etmesi gerekirken aynı okulun           Görsel Sanatlar Öğretmeni müdürlüğe vekaleten Kabadüz Kaymakamı tarafından görevlendiriliyor.Burada üç yanlış var:
1.Yönetmeliğe göre müdür yardımcısı müdürlüğe vekalet eder,
2.Görevlendirme yetkisi kaymakamın değil valinindir,
3.Aynı okula lise mezunu Görsel Sanatlar ücretli öğretmeni görevlendirilerek devlet zarar uğratılmıştır.
    Görevlendirmeyle ilgili İl Milli Eğitim Müdürü’nü bilgilendirdim. Zaten İl Denetmenlerinin daha önceden başlayan incelemesi ve teklifiyle görevlendirme iptalini beklerken; Kabadüz Kaymakamı Ordu Valisi’ni yönetmeliğe ve konuyla ilgili onlarca mahkeme kararı olduğunu bilmelerine rağmen ikna ederek yanlış işlemin iptalini askıya aldırdı. Şimdi soruyorum: Kaymakam ve Vali kanunu çiğneyebilir mi? Kaymakam ya da Vali varken herhangi bir daire amirinin kaymakam ya da valinin yerine görevlerini üstlenmeleri mümkün mü? Ücretli öğretmen görevlendirmesiyle devletin uğradığı zararı kim, kimden tahsil edecek?
    Gelelim ikinci görevlendirme fiyaskosuna: Yine Valimiz, Çamaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yirmi gün önce göreve başlayan bir memuru valiliğe geçici görevle alıyor. Yirmi günde keramet gösterene bir sözüm yok. Ama Valimize sorarım;eşlerinden ayrı, yıllardan beri merkeze gelmeye çalışan memurlarımız var. Milli Eğitimin kurumlarında üç kişinin işini bir memur yaparken siz bu görevlendirmeyi nasıl yaptınız söyleyin de yılların memurları da aynı kerametleri göstersin!
 
    Değerli Hemşehrilerim, Basınımızın Güzide Temsilcileri,
    Sonuç olarak herkes bilsin ki-mahkeme kadıya mülk olmuyor- Zira geçen hafta iki hemşehrisi bir de damadı bakan olan Ordu’nun artık bakan akrabası bile kalmadı. Başarısızlığın gerçek sebebi adaletsiz ve liyakatsizlerin hak etmedikleri görevlere getirilmeleri. Valimizden bu ve bundan önceki yanlış görevlendirmeleri sona erdirmesini ve gereğini yapmasını istiyorum. Aksi taktirde bu ildeki tüm başarısızlıkların müsebbibi kendileri olacaktır.
   Son sözüm İl Milli Eğitim Müdürümüze; dik durun! Bizler dik duranın her zaman yanındayız. İlin en büyük kamu kurumunun amiri olarak artık otoritenizi tesis edin. Norm kadro fazlalarıyla ve bağışla ilgili idarecilere ceza verilmemesi için gösterdiğiniz duruşunuzu, görevlendirmeler ve yapılmaya çalışılan dayatmalarla ilgili de göstermenizi bekliyoruz.
  Herkes bilsin ki söylediklerimizin sonuna kadar takipçisiyiz. Bu adaletsizlikler giderilmezse yakın zamanda kimsenin hesabını veremeyeceği görevlendirmeler de tarafımdan gündeme getirilecek, kamuoyu bilgilendirilecek ve gereği yapılacaktır.
  Kamuoyuna saygı ve sevgilerimle.30.01.2013
 
 
                                                                                 Ömer OKUMUŞ
                                                  TES ORDU ŞUBE BAŞKANI
Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet çeküç
ahmet çeküç - 12 yıl Önce

olay başarılı kaymakamı yıpratmaya yöneliktir.. tes ordu başkanı kendi sendikası üyelerini bile dinlemeden diğer sendika üyelerinin gazi ile açıklama yapmıştır. ömere açıklamayı yaptıran durmuş adlı denetmendir. kaymakam durmuşun usulsuzluklerini ortaya çıkardığı için durmuşta en cahil ömeri bulduğu için ona gaz vererek bu açıklamayı yapmıştır..iddialar ise oldukça kömiktir..kaymakamın iki aylığına geçici görevlendirdiği kişi yaşça ve kariyerce en liyakatli kişidir.. öğretim görevliliği 6 yıl, okul müdürlüğü 6 yıl, şube müd. yapmış biri..şu anki müd. yrd. fransızca öğretmenlüiğinden mezun ilkokul öğretmenidir. şartı ortaokul müd. yrd. bile tutmuyor. norm kadro fazlasıdır.ayrıca okula 45 gün gelmeyen öğrencilerle ilgili hiçbirşey yapmamıştır..ücretli öğretmenin emeğinin karşılığı derse girerek aldığı aylık 400-500 tl para ile devletin zarara üğratıldığını iddia etmek ise ayıptır.. kaymakam bey dönem başında ücretli için başvuran öğretmen adaylarının hepsini sırayla aratmış kimse 2 ay için gelmek istememiş.. görevlendirilen arkadaş görsel sanatlar lisesi mezunu daha önce de ücretli öğretmenlik yapmış biridir..kendi yeteneksizliğini ve başarısızlığını kaymakama yıkmaya çalışanları kınıyorum..bizim kaymakamımız eylülde köy köy oba oba gezip kız çocuklarını okula kazandırmak için ter dökerken bu sendika başkanı nerdeydi..uzaktan sallamayın kabadüze gidin ordakilere sorun..

SIRADAKİ HABER