ORDU VALİSİ VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU...

Türk eğitim-Sen Ordu Şubesi,yapılan usulsüz atamalar konusunda basın açıklaması yaparak,Ordu Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

ORDU VALİSİ VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU...
  
     Değerli Eğitim Çalışanları, Basınımızın Güzide Temsilcileri,
Her proje, her çalışma Ordu ilinin Türkiye’deki sıralamasının yükseltilmesi için eğitim çalışanları tarafından titizlikle uygulanmaya çalışılıyor. Ne yazık ki başarı yine de elde edilemiyor. Başarısızlığın sebebi eğitim çalışanları değil iş bilmeyen ve görevlendirmelerde liyakat esasını göz ardı eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileridir. Defalarca söylememize rağmen 10 yılı aşkın süreden bu yana usulsüz görevlendirmeler yapılmaya devam ediliyor. Valimizle, milli eğitim müdürümüzle görüşüp yanlışları anlatıyoruz ancak değişen bir şey olmuyor. Dolayısıyla da başarısızlık kaçınılmaz son haline geliyor.
Usulsüz görevlendirmelerin sonuncusu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne getirilen 7 şube müdürü. Üstelik bakanlık tarafından genelge çıkartılarak iptal edilen bir emir varken ne yazık ki el altından alel acele valilik onayından da geçirilerek yürürlüğe kondu. Türk Eğitim-Sen olarak Vali ve İl Milli Eğitim Müdürüyle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Zira yapılan görevlendirmeler tamamen usulsüzdür.
Bir önceki basın açıklamamda belirttiğim kanuna aykırılık halen sona erdirilmemişken adeta inadına usulsüzlükler devam ettirilmektedir. Adaletin, kanunun, emeğe saygının olmadığı bir ortamda başarı elde etmek de mümkün değildir. Bu görevlendirilenlerin tamamının Eğitim Bir-Sen üyesi olması bir başka faciadır. Çalışanlarının yüzde seksenini dışlayanların her eğitim-öğretim yılı sonunda karşılaşacakları tablo da elbette hezimettir. Ne yazık ki kaybeden Ordu ve Ordu’daki eğitimciler olmaktadır. Vahim olan ise dahli olmayanların mağduriyet yaşamasıdır.
İdarecisiyle öğretmeniyle aşırı yük, iş ve angarya altında ezilen eğitim çalışanları artık yeter diyor. Gereksiz iş ve projelerle meşgul edilen eğitim çalışanları asıl işlerini yapmaya vakit dahi bulamamaktadır. Okul idarecileri boş kadrolar için ücretli öğretmen ve çalışanların peşinde koşturmakta ve derslerin boş geçmemesi için adeta çırpınmaktadır. Valimizle Müdürümüz ise asıl işleriyle ilgili sorumluluklarını unutmuş usulsüz görevlendirmelerin peşinde vakit harcamaktadır.
Şimdi soruyorum “Okullardaki ücretli çalışan hizmetlilerin maaş ödemelerini iki yıldan beri yapmayı beceremeyenler, devamsızlık takibini eve kadar götürme görevimiz olmadığı halde üstümüze yükleyenler sizler ne iş yapacaksınız? Yazılanları imzalamak ve emir yağdırmakla görevleriniz bitiyor mu? Eğitim çalışanlarının temsilcileri olarak söylediğimiz olumsuzlukların ortadan kaldırılması için şimdiye kadar ne yaptınız ki ne istiyorsunuz? Bizler emir yağdıracak, angarya yükleyecek , adaletsizlik yapan idareciler yerine çalışmalarımıza katkı sağlayacak ve destek verecek idarecilerimiz olmadığı için başarıyı yakalayamıyoruz. Başarılı olan illeri incelerseniz bu söylediklerimizi açıkça görürüsünüz. “
Değerli Eğitim Çalışanları, Basınımızın Güzide Temsilcileri,
11 yıldan beri görevlendirme çalışan ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri var. O kadar başarılılar ki ilçeleri sondan dereceye giriyor. Ama yetkililer bu başarılı arkadaşlarımıza tahammül etmeye devam ediyor. Ordu’nun kaderi bu değil, ama Orduluların artık gerçeği görme zamanı geldi de geçiyor.
Son skandal Altınfındık İlkokulu’na yapılan müdür yardımcılığı görevlendirmesi. Görevlendirilen öğretmenin özel durumu var. Ancak aynı sorunları ilimizde yaşayan tek eğitim çalışanı da kendisi değildir. O zaman ya aynı sıkıntıları yaşayan herkesin görevlendirmesini yapacaksın ya da Ankara’nın emirlerine karşı dik durup karşı tavır alacaksın. Ankara’da abisi olmayan ve dramı iliklerine kadar yaşayan arkadaşlarımızın ızdıraplarına göz yumacaksın, sonra da adaletten bahsedeceksin. Sonuç ortada: Adaletin olmadığı yerde iç huzur ve başarı da olmuyor . Peki bu sonucun sorumluları neden hiç sorgulanmıyor? İnşaat mühendisi müdürümüz , eğitimin yalnızca mimari olmadığını artık gör. Zira eğitim-öğretime bu kadar uzak ve dışarıdan bakan anlayış mimari eserlerle sorunları ortadan kaldıramaz. Bizim inşaattan anlayan çok arkadaşımız var. Biraz da eğitim-öğretimle ilgilenen bir müdüre ihtiyacımız olduğunu artık anlayın.
Son olarak; ilimizin siyasetçilerine sesleniyorum ”Bu usulsüzlükler ve kadrolaşma hareketleri bizler kadar sizlerin de meselesi. Zira Ordu başarılıysa sizlerin de bizlerin de başarısıdır. Başarısızlık ise yine hepimizin sorumluluğudur. Sesimize ses verileceği dileklerimle…”
Kamuoyuna saygı ve sevgilerimle.26.02.2013
 
 
Ömer OKUMUŞ
TES ORDU ŞUBE BAŞKANI
Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER