ÖNDER KAHVECİ;BAŞÖRTÜSÜ KAMUSAL ALANDA DERHAL SERBEST OLMALI

Türk Sağlık-Sen-Genel Başkanı Önder Kahveci, Genel Başkan Yardımcısı Zafer Yıldırım ile birlikte Çankırı'yı ziyaret ederek teşkilatımızla bir araya geldi. Çalışanlarımızla görüşmeler yaptı. Toplantı TSS Şube Başkanı Ali Bağdat’ın açılış konuşması ile başladı

ÖNDER KAHVECİ;BAŞÖRTÜSÜ KAMUSAL ALANDA DERHAL SERBEST OLMALI
Bağdat konuşmasında:Sayın Genel Başkanım, Genel Başkan Yardımcım, Türkiye Kamu-Sen il temsilcim, şube başkanlarım yönetim kurulu üyelerim işyeri temsilcilerim. Siz değerli mesai arkadaşlarım, İşyeri temsilcilerim, hanım efendiler beyefendiler. Hoş geldiniz şeref verdiniz. İnsanların menfaatleri için değerlerini yitirdiği duruşlarından vaz geçtiği bu dönemde menfaat düşünmeden geleceklerine sahip çıkan değerli arkadaşlar yaklaşık on yıldır sendikamızda yöneticilik yapmaktayım. Bu süre zarfında bize delegeliği bile çok gören abi ve ablarımızın şuanda ufak menfaatler için kişiliklerinden vazgeçtiklerini gördüm, geçtiklerinde de gördüm ki ya servis değiştirmişler ya döner sermayeden komisyon marifetiyle fazla para almışlar ya da eşlerini tayin, terfi yaptırmışlar. Bizde yönetici işyeri temsilcisi veya üyeyken hiç sendika konuşmayanlar hormonlu sendikaya geçince sendikacı kesiliyorlar. Hormonlu sendikanın yardım ve destekleriyle değerli arkadaşlar bu sürede gördük ki iş güvencemize göz diktiler, hastaneleri özerkleştirip satmaya hazırlanıyorlar, döner sermayemizi kuşa çevirdiler. Süreç gün geçtikçe bizim ve ülkemiz için, gelecek için daha zorlaşıyor bu zor günlerde eğilmeyen bükülmeyen dimdik duran siz değerli arkadaşlarımı, yürekten kutlar Allah yar ve yardımcımız olsun. Vatan sevgisi imandandır, sevmiyorsa kanındandır diyor ve sözü sahibine Türk Sağlık-Senin yiğit genel başkanına Önder Kahveci başkanıma bırakıyor ve hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Memurlara Rotasyona Karşıyız
Türk Sağlık-Sen Çankırı şubemiz tarafından gerçekleştirilen işyeri temsilcileri toplantısında katılan Genel Başkanımız Önder Kahveci burada bir konuşma yaparak son günlerde gündeme getirilen memurlara rotasyon konusuna değindi.
İktidarın memurlar üzerinde oyunlar oynamak istediğini kaydeden Kahveci bunun bir örneğinin de rotasyon meselesi olduğunu kaydetti. Memurları göçebe bir hayata zorlamanın anlamsız ve fayda getirmeyeceğini kaydeden Kahveci, memurlara rotasyona karşı olduklarını dile getirdi.
Sağlık çalışanlarının memnuniyetine yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. Bu anlamda öncelikli olarak şiddetin önüne geçilmesi ve döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması ile işe başlanması gerektiğini belirtti. Genel Başkanımız Türk Sağlık-Sen olarak döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması için dilekçe kampanyası başlattıklarını belirterek tüm sağlık çalışanlarının kampanyaya destek vermesini istedi.
Türkiye'nin gündemi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Genel başkanımız Önder Kahveci bölücü başının sevgi kelebeğine dönüştürüldüğünü, Türk milletinin bayrak olmak üzere birçok değerine alenen hakaret edildiği günlerin yaşandığını kaydetti. Genel Başkanımız şehitlerin kanları ile vatan olan bu toprakların bölünmesine asla müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.
Başörtüsü kamusal alanlarda derhal serbest olmalı
Başörtüsü derhal tüm kamu kurumları yani kamusal alanlarda derhal serbest bırakılmalıdır. Yönetmelikle yapılacak bu değişikliğe açıkça “başörtüsü kamusal alanda serbesttir” ibaresi net ve açık bir şekilde yazılmalıdır. Tümüyle kıyafetin serbest olmasını da istemiyoruz. Çünkü biri sandaletle, bir diğeri şortla da devlet dairesine gelmemelidir.
Soru cevaplarla toplantı devam etti.
Daha sonra Genel Başkana Çankırı’mızın simgesi haline gelen tuz lambasını T. Kamu-Sen İl Temsilcimiz Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Zafer Yıldırım’a ise T. Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuh Yalçın tarafından verildi.
Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER