ÖMER DİNÇER EĞİTİM BAKANI OLDU, GERİSİ MALÛM

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi,Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER in uygulamalarını eleştiren bir basın açıklaması yaptı.Açıklama şöyle;

ÖMER DİNÇER EĞİTİM BAKANI OLDU, GERİSİ MALÛM
  
 
Değerli arkadaşlar;
Cumhuriyet tarihinin en sorunlu eğitim yılıMillî takısı düşen Eğitim Bakanlığı’nın yanlış uygulamalarıyla birlikte sıkıntıları katlanarak devam ediyor. Üzülerek söylüyoruz ki öngörülerimiz birer birer ortaya çıkıyor. Önerimiz olan 1+5+3+4 kabul görseydi 40,000 norm fazlası sınıf öğretmeni olmayacaktı. Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenleri eritmek için bulduğu alan değişikliği yeni problemleri de ortaya çıkarmıştır. Birilerine alan açılmaya çalışılırken bazı okullardaki alan branş öğretmenleri norm fazlası olarak açıkta bırakılarak mağdur edilmiştir.
            Eşinin yanına gelmek için Zihinsel Engeliler Öğretmenliğine geçmekten başka şans verilmeyen meslektaşlarımız alan bilgileri olamadığı için zorluk yaşamaktadır. Aynı alan değişikliğinde Sağlık Meslek Lisesi meslek dersleri öğretmenleri mevzuat ve yönetmelikler yok sayılarak büyük zorluklarla karşı karşıya bırakılmıştır. Bu alandaki birçok arkadaşımızın elektronik onay formu sayfası açılmamış, giriş yapan arkadaşlarımızın da başvuruları reddedilmiştir. İlaveten idareci arkadaşlar mağdur edilmiş, kendi okulu haricindeki başvurularda idarecilik görevleri düşürülmüştür.
            Türk Eğitim Sen olarak Özür Durumundan atanma talebinde bulunan öğretmenin atanmak istediği ilçe merkezindeki öğretmenlerle yapılacak bir karşılıklı yer değiştirme (becayiş) işlemi, bunun mümkün olmadığı yerlerde sırasıyla o ilçenin belde ve köylerinden başvuran eğer o da yoksa İl genelinde başvuruda bulunan öğretmenler arasından Bakanlıkça re’sen yapılacak bir karşılıklı yer değiştirme sözkonusu. Becayiş hakkının sadece iller arası özür durumundan yer değişikliği yapamayan öğretmenler ile bunların görevli oldukları kurumlara atanmak isteyen diğer öğretmenlere verilmesi haricinde İl içinden özür durumuna bağlı yer değişikliği yapmak isteyen öğretmenlere de verilmesi gerektiğini düşünüyor bakanlığın bu konuda adım atmasını talep ediyoruz.
            Bu arada Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, atama bekleyen öğretmenlerle yaptığı görüşme sırasında "Ben öğretmen adaylarını Eminönü'nde bekleyen güvercinlere benzetiyorum. Bekliyorlar ki önlerine birisi yem atsın. İşte bu yüzden çocuklarımın hiç memur olmasını istemedim" beyanının olup, olmadığını kamuoyuna açıklamasını istiyoruz. Bakan her ne sebeple olursa olsun bu açıklamayı yaptıysa, yani öğretmenleri yem bekleyen güvercinlere benzettiyse vah bu memleketin haline.. Bu ülkenin Eğitim Bakanı çocuklarımızı yetiştiren, kutsal bir görev ifa eden, bu ülkenin mihenk taşı olan öğretmenler için bu benzetmede bulunduysa zaten tüm sözler kifayetsiz kalır. Ancak bir fıkra kalır.
            Yenicami’nin önünde bir yeniçerinin cenazesi ortada kalmış. Kimse kaldırma cesaretinde bulunamamış. En son başı yana düşen biri imamete geçmeye mecbur kalmış. Cenaze omuzlara alınmadan kulağına eğilip bir şeyler fısıldamış. Çevredekiler çok bastırınca mevtayla konuşmasını açıklamak zorunda kalmış: “Öbür tarafa gittiğinde sana sorarlarsa Ömer Dinçer Eğitim Bakanı oldu de, gerisini anlarlar.”
 
           
                                                                                                                       Ahmet BAYKUŞ             
Mevzuat Sekreteri  
Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER