OKUL MÜDÜRÜNE YAPILAN AMİR BASKISI KABUL EDİLEMEZ

Samsun-Alaçam da, Okul Müdürü Cavit OVALI ile İlçe Kaymakamı Sezgin ÜÇÜNCÜ arasındaki "HOCAM" polemiği büyüyor.Konuyla ilgili,Eğitim-Bir-Sen Samsun Şube Başkanlığı basın açıklaması yaptı.

OKUL MÜDÜRÜNE YAPILAN AMİR BASKISI KABUL EDİLEMEZ
      Alaçam Yenice Doyran Orta Okul Müdürü Cavit Ovalı’ya İlçe Kaymakamının İdarecilerle toplantı halindeyken okul müdürümüz  Cavit Ovalı’nın sayın kaymakam kelimesi yerine hocam demesi üzerine kaymakamın “Sana öyle bir kafa atarım ki; dışarı fırlarsın” sözleri ile başlayan olayla ilgili Okul Müdürü Cavit Ovalı, Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü hakkında şikâyette bulunmuştur.  İl idare kurulu kaymakamın idda edilen sözü söylediğini kabul etmiştir. Cavit Ovalı nın şikayetçi olmaması dolayısıyla kaymakam hakkında soruşturmanın gerek olmadığı sonucuna varmıştır. Olaydan kısa bir süre sonra okul müdürü hafta sonunda okulunda çalışma yaparken, Jandarma tarafından okul basılmış, bazı evraklara el konulmuştur.
 
 Samsun Eğitim-Bir-Sen olarak olaydan hemen sonra ilçeye gittik, gerek okul müdürü Cavit Ovalı ve gerekse İlçe Milli Eğitim Müdürü ile olayın gerçek boyutu üzerine görüşmeler yaptık. Jandarmanın cumartesi günü güpe gündüz okula baskın yapmasına bir anlam veremedik. Daha sonra Okul aile birliği ve şoförler de kullanılarak okul müdürlüğü üzerinde bir baskı oluşturulmaya çalışıldığını gördük.
 
            Okulunda yapmış olduğu çalışmalardan dolayı takdirleri kazanan okul müdürüne yapılan bu baskının mesnetsiz iddialarla içinin doldurulmaya çalışılmaktadır. İddialarla ilgili gerek savcılık ve gerekse milli eğitim müdürlüğü tarafından inceleme ve soruşturma yapılmaktadır. Bugüne kadar okul müdürünün nelerle suçlandığını ve itham edildiğini maalesef öğrenemedik.
 
Hangi gerekçe ile olursa olsun bir devlet kurumunun somut delillere dayanmadan JANDARMA baskınına maruz bırakılması kabul edilemez. Öncelikle Milli Eğitim Müdürlüğünü kurumlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.  Okulda herhangi bir sorun var ise, sorunun araştırılması için kurum içi soruşturmalarının yapılması gerekirken. Jandarma baskınıyla okul idarecilerini öğrencileri ve velileri tedirgin etmenin hiçbir anlamı yoktur.  Gerçeklerin ortaya çıkması ve bir haksızlığa uğratıldığına inandığımız eğitim çalışanımızın mağduriyetin giderilmesi için üzerimize düşeni yapacağız.
 
 
                                                                      
Nejdet GÜNEYSU
 EĞİTİM BİR-SEN İL BAŞKANI
           
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kazım
Kazım - 11 yıl Önce

üYENİZİN YANINDA DAHA DORUSU DOĞRUNUN YANINDA OLMANIZ TAKDİRE ŞAYANDIR.CAVİT BEY GİBİ BAŞARILI MÜDÜRLERİN YIPRATILMAMASI GEREKİR.HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR.

MAĞDUR
MAĞDUR - 11 yıl Önce

Doğrunun çalışanın yanında olmak HAKKIN yanında olmaktır .Haklılar, maalelesef kadirnaşinasların elinde çok daha vahim durma düşürülebiliyorlar.Bunu en yakından yaşayan biri olarak bu Cavit OVALI Bey ,anlatıldığına göre karşıdaki şahsın memalikine ve mulukune kurban gitmez.Doğru dürüst kişi kısa vadede suçlu ilan edilsede uzun vadede aklanacak ve gerçekler ortaya çıkacaktır.Bu da okuyanlara bir ders olsun

SIRADAKİ HABER