ÖĞRETMENİN BOĞAZINI KESTİ, SERBEST BIRAKILDI ...

ÖĞRETMENİN BOĞAZINI KESTİ, SERBEST BIRAKILDI ...
Diyarbakır ili Ergani ilçesindeki Namık Kemal Ortaokulunda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan İbrahim BAYTEKİN, okula gelen öğrenci velisi tarafından boğazından bıçaklanarak ağır yaralanmıştı. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam eden öğretmenin sağlık durumu ciddiyetini korurken, ilçede faaliyet gösteren Eğitim sendikaları dün olayı kınayan açıklamalar ve eylemler yaparak kamuoyunun dikkatini son dönemlerde eğitimcilere yönelik artan şiddet olaylarına çekmeye çalışmışlardı.
Olay Eğitim camiasında infiale neden olurken, eğitimciler, bu sabah saldırganın Denetimli Serbestlik kapsamında savcılık tarafından serbest bırakıldığı haberi ile bir şok daha yaşadılar. Okullarda can güvenliklerinin olmadığını, yetkililerin ve Bakanlığın eğitimcileri sahipsiz bıraktığını belirten eğitimciler, öğretmenlere yönelik şiddet olayları ile ilgili Bakanlığın herhangi bir açıklama yapmamasını yadırgadıklarını belirtiler.
 
Ahmet BÜRHAN
Türk Eğitim-Sen
Diyarbakır Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
as
as - 10 yıl Önce

geçmiş olsun üzücü bi olay her yerde yaşanıyor ama ajanslara düşmüyor maalesef öğretmnen arkadaşlarda zaten genelde şikayetçi olmuyor. bizim manisa'da da aynı olay yaşandı sarı sendika üyesine sahip çıkmadı. okuldaki müdür yardımcıusı arkadaşımız sahip çıktı.

SIRADAKİ HABER