ÖĞRETMENE EK ÖDEME NASIL HAYAL OLDU ?

ÖĞRETMENİN EK ÖDEME HAYALİNİ MEMUR SEN'İN YANLIŞ STRATEJİSİ BİTİRDİ.

ÖĞRETMENE EK ÖDEME NASIL HAYAL OLDU ?
“ÖĞRETMENLERİ 30 HAZİRAN’DA MEYDANA BEKLİYORUZ”
 
Siz sendika olarak öğretmenler için neler yapıyorsunuz?
 
Türk Eğitim-Sen Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversiteler ve YURTKUR çalışanların tamamının sesi olarak mücadelesini yürütmektedir. Bu kurumlara bağlı işyerlerinde görev yapan; hizmetli, memur, şoför, teknisyen, öğretmen, akademisyen, idareci..vs. her kadrodaki çalışan kendini Türk Eğitim-Sen’de bulmaktadır. Sendikamız hizmet kolundaki bütün çalışanların sesi ve gücü olarak ilgili merciler nezdinde mücadelesini tavizsizce yürütmektedir.
Bütün çalışanlar için olduğu gibi öğretmenlerimiz sözkonusu olduğunda da sendikamız etkili bir mücadele ortaya koymaktadır.
Öğretmen alımından öğretmenlerin nakil ve atamalarına, ek ders ücretlerinden sevk ve rapor işlemlerine, özür grubu tayinlerinden kariyer planlamalarına, müfredatların hazırlanmasından bürokrasi ve siyasetçilerle ilişkilerine kadar sayabileceğimiz daha nice iş ve işlemlerde sendikamız onlar adına taraf olmaktadır. Sendikamız öğretmenlerimizin beklentilerinin karşılanması ve sorunlarını giderilmesi için her imkanı kullanmaktadır: Medya çalışmaları, hukuki mücadeleler, resmi muhataplar nezdinde yürütülen çalışmalar, eylemler, etkinlikler ve mitingler… Bu anlamda Türk Eğitim-Sen çok önemli bir görevi ifa etmekte ve öğretmenlerimizin teveccühüne mazhar olmaktadır. Nihayet burada son olarak şunu belirtebilirim ki, 30 Haziran’da Ankara’da özür grubu tayinlerinin yapılması talebiyle etkili bir eylem gerçekleştireceğiz. Bütün meslektaşlarımızı eyleme destek veremeye davet ediyorum.
 
ÖĞRETMENİN EK ÖDEME HAYALİNİ MEMUR SEN'İN YANLIŞ STRATEJİSİ BİTİRDİ.
 
Öğretmenlerin ek ödeme için bir umudu daha var mı?
 
Ek ödeme konusunda bir hayli performans ortaya koyduk. Ek ödeme oranlarında değişiklik yapıldığından sonra 23 Kasım’dan itibaren iki buçuk ay boyunca her hafta eylem yaptık Belli bir kamuoyu da oluşturduk. Hatta diyebilirim ki, iktidar partisinin bazı mensupları nezdinde bile, bu yeni durumun, bazı yeni haksızlıklara neden olduğu kanaatini oluşturduk. Ancak Memur-Sen’in yanlış stratejisi ile pazarlık masasında bu konu ve daha bir çok hususta kazanım elde edemedik. Ancak bundan sonra da mücadelemiz devam edecek tabiî ki. Hakkımızı alıncaya kadar sesimizi kısmayacağız.
 
Öğretmenlere vermek istediğiniz mesajlarınız var mı?
 
Meslektaşlarımıza vereceğim en önemli mesaj haklarına sahip çıkmaları gerekliliğidir. Bunun da yolu örgütlü sendikal mücadeledir. Artık sendikal mücadelenin dışında yer almak bir kamu çalışanı için hem de bir öğretmen için düşünülmesi mümkün olmayan bir gereklilik olmalıdır. Bizler öğretmen olarak, öğrencilerimize sadece okuma yazmayı dört işlemi öğretmiyoruz. Onlara hayat karşısında karşılaşacakları zorluklar ve haksızlıklarla mücadele etmeyi de öğretiyoruz. Dolayısıyla kendi hak mücadelemizin dışında kalmak bir öğretmene yakışan tavır değildir. Bu noktada meslektaşlarımızın dikkatini çekeceğim bir diğer hususta; sendikal tercihlerini yaparken doğru tercihi kaçırmamalarıdır. Doğru tercih; hiçbir zaman ve zeminde mücadelesinden taviz vermeyen, zamana ve iktidarın rengine göre duruşunu değiştirmeyen sendikalara destek vermektir. Aksi tutumların kamu çalışanlarını hangi noktaya sürüklediğine bu sene yapılan Toplu Sözleşme görüşmeleri ibretlik bir örnek olmuştur sanırım.
 
Şimdi yetki ile ilgili sendikaların çalışması var. Sizin bu döneme ilişkin vermek istediğiniz mesajlar var mı?
 
Kamu çalışanları bu seneki Toplu Sözleşme sürecinde Memur-Sen’den ümitlerini kesmişlerdir. Bundan dolayı da sorumlu tuttukları sendikalardan istifa ederek tavırlarını göstermektedir. Ama tabii ki istifalar otuz gün sonra işleme geçtiği için yetkiye esas olan Haziran kesintilerine yansımayacaktır. Ancak inanıyorum ki bazı hizmet kollarında Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımız daha önce kaybettikleri yetkiyi alacaktır. Bunun ötesinde ise önümüzdeki yıl içerisinde kamu çalışanlarının artık sarı sendikacılığa prim vermeyeceğine inanıyorum. Yine inanıyorum ki, 2013 yılında yapılacak Toplu Sözleşmeye Türkiye Kamu-Sen yetkili konfederasyon olarak oturacak ve gerekeni yapacaktır.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN 
http://www.kamudan.com/turkiye-kamu-sen-ve-turk-egitim-sen-genel-baskani-ismail-koncukun-kamudancoma-konustu-koncuk-memurlar-masada-satildidedi-3797.html
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER