NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERİN TAYİN İSTEKLERİ YOK SAYILAMAZ !

NORM FAZLASI OLDUĞU İÇİN GÖREV YERLERİ RE’SEN DEĞİŞTİRİLEN ÖĞRETMENLERDEN İL İÇİ İSTEĞE BAĞLI TAYİN MÜRACAATLARI YOK SAYILAMAZ, SIRALARI İPTAL EDİLEMEZ!

NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERİN TAYİN İSTEKLERİ YOK SAYILAMAZ !
 
Bilindiği gibi, okullarında norm fazlası olan öğretmenler, Konya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünce aşağıda belirtilen Yönetmelik ve yazılar gereğince, kimisinin isteğe bağlı olarak, kimisinin de Re’sen görev yerleri değiştirilmişti.
 
a) Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.
            b)Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik.
            c) Konya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 09/03/2012 Tarih ve B.08.4.MEM.4.42.00.903/8928 Sayılı yazıları.
            d) Konya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 28/03/2012 Tarih ve B.08.4.MEM.0.42.08.00-903.02/10942 Sayılı yazıları.
            e) Konya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 30 Mart 2012 Tarih ve B.08.04.MEM.0.42.08.00-903.02/11294 Sayılı (10) Numaralı İnha Cetveli.
 
 
Norm Fazlası olan öğretmenler, yukarıdaki (d) yazının 6 ncı maddesinde “Bu süreç içerisinde ataması yapılan öğretmenlerimiz varsa özür durumu atama döneminde veya diğer bütün atama dönemlerinde tayin isteğinde bulunabileceklerdir. (Yönetmeliğin 26. Maddesinin 15. Fıkrasına göre)” şeklindeki açıklama gereği 2012 Yaz dönemi Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunda belirtilen takvime uygun olarak il içinde yer değiştirme başvurusu yaptılar. Bu başvuruları sırasıyla Okul Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince ONAYLANDI.
 
Yapılan başvurular sonucunda, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün web sayfasında 28/0702012 tarihinde ilan edilen Sıra Listesinde de belirtildiği gibi, il içinde sıralar oluştu ve bütün öğretmenler hangi okulda kaçıncı sırada olduklarını öğrendiler.
 
Şimdi de Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilginç bir uygulamaya imza atılmaktadır. Nedir bu uygulama? 01 Ağustos 2012 tarihi itibariyle, norm fazlası olup da re’sen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerden ili içi isteğe bağlı tayin isteyenlerin il içi sıraları iptal edilmektedir.
 
Bunun üzerine MEBBİS kayıtlarına bakan öğretmenler, sıra bilgilerinin iptal edildiğini ve “Personelin il içi yer değiştirme sıra bilgisi bulunmamaktadır.” şeklinde uyarı olduğunu görmektedir. Konu hakkında bilgi almak için Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giden öğretmenlere, “… Hocam, ilçe ve il yanlış yapmış, Bakanlıktan döndü, yapacak bir şey yok. …” şeklinde sözlü açıklama yapılmaktadır.
 
Ancak, böyle bir uygulama son derece yanlış, hakka ve hukuka aykırıdır. Çünkü, Konya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü hem yukarıdaki (d) yazı ile böyle bir haklarının olduğunu yazılı olarak norm fazlası durumundaki öğretmenlere bildirecek, sonra da “yanlış yapmışız” denilerek il içi sıraları iptal edilecek. Böyle bir şey olamaz. Böyle bir uygulama akla, mantığa, hakka ve hukuka aykırıdır. Öğretmenlerle dalga geçmektir. Bu uygulama yapıldığında norm fazlası öğretmenlerin mağduriyetini, uğradıkları haksızlığı hangi makam giderecek?
 
Bu uygulamayla Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü kendi yazdığı ve yukarıda belirtilen (d) yazı ile çelişen bir iş yapmaktadır. Yani kendi söylediğini uygulamamaktadır. Böyle bir devlet idaresi olur mu? Bu öğretmenlere hakaret değil midir? Öğretmeni aldatmak ve kandırmak ve oyalamak değil midir? Bütün bunlar suç olmaz mı?
 
Buradan Konya Valisi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürümüze sesleniyoruz. Yeni bir yanlışlığa ve mağduriyetlere yol açacak, ileride telafisi imkânsız olabilecek bu uygulamayı hemen durdurun. Norm fazlası olduğu için görev yerleri re’sen değiştirilen öğretmenlerin il içi isteğe bağlı müracaatlarını kabul edin, sıralarını da geçerli olarak yeniden düzeltin. Hakları olan yerlere bu öğretmenler puanlarına göre atanabilsin. Aksi takdirde, içinden çıkılamaz bir uygulamaya imza atacaksınız. İnsanları mahkeme kapılarında süründüreceksiniz. Devletine ve idarecilerine olan güvenlerini azaltacaksınız. Bu öğretmenlerin psikolojilerini bir düşünün, yaz tatilleri zehir olacak, moral ve motivasyonları yok olacak, nasıl verimli bir hizmet yapacaklar. Bütün bunları düşünecek sorumluluğunu bilen idarecilerin varlığını görmek istiyoruz. 02.08.2012
 
Tanfer ATA
Türk Eğitim-Sen
Konya 1 Nolu Şube Başkanı
 
Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER