MÜZAKERE SÜRECİNE DESTEK VERMİYORUZ

TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL TEŞKİLATLANDIRMA SEKRETERİ VE TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI FAHRETTİN YOKUŞ’UN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

MÜZAKERE SÜRECİNE DESTEK VERMİYORUZ
 
 
Değerli Basın Mensupları,
Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, son grup toplantısında İmralı ile müzakere sürecine başta basın mensupları olmak üzere, Sivil Toplum Örgütleri ve Siyasi Partilerin de destek vermelerinin milli bir mesele olduğunu söylemiştir.
Biz Türkiye Kamu-Sen olarak, hükümetin İmralı süreci adını verdiği ve bölücü başı ile yapılan müzakereleri desteklemiyoruz.
Hükümetin bu girişimini terörü bitirmek olarak görmüyor, bu girişimleri bölücü terör örgütüne meşruiyet kazandırmak olarak değerlendiriyoruz.
MÜZAKERENİN ARKA PLANINDA CUMHURİYETİMİZİN KAZANIMLARI VAR
Bölücü örgütle müzakerenin arka planında, 90 yıllık Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmak, Türklüğü Anayasa’dan çıkartmak hedefi bulunmaktadır.
Her Türk vatandaşı, terörün bitirilmesi için herşeyi yapmaya hazırdır. Dün “bölücü başı ve bebek katili” diyerek idama mahkum edilmiş eli kanlı katille, neyin pazarlığının yapıldığını kamuoyunun bilmeye hakkı vardır.
Bu bir barış projesi değildir. Tam anlamıyla bir yıkım projesidir.  90 yıllık Cumhuriyetimizin kazanımlarını, Milli Devletimizi ve Türklüğümüzü ortadan kaldırma projesidir.
MÜZAKERE SÜRECİNE DESTEK VERMİYORUZ
Sayın Başbakan’ın adını çözüm süreci koyduğu bu görüşmeleri desteklemeyen herkesi ve her kesimi tehdit etmesi utanç verici bir tutumdur.
Eli kanlı katillerle pazarlık yapılarak ve tavizler verilerek, bölücü katillerin 30 yıldır döktüğü kanı ve yaptığı eylemleri meşru saymak anlayışını benimseyen görüşmelere destek vermemiz mümkün değildir.
Bölücü terör örgütü hiçbir talepte bulunmadan silahı bırakarak, Türk Adaletine teslim omalı ve Türk Milletinden özür dilemelidir.
GERÇEK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ SÜRECE KARŞI DURMAYA ÇAĞIRIYORUZ
Hükümete göbeğinden bağlı sözde Sivil Toplum Örgütleri dışında kalan gerçek Sivil Toplum Örgütlerini bu yıkım projesine karşı durmaya çağırıyoruz. Bu bir milli görevdir.
Biz Türkiye Kamu-Sen olarak, yıkım projesinin hayata geçmemesi için bütün gücümüzle karşı duruşumuzu sürdüreceğiz. 
Bebek katili ile yapılan pazarlıklarla, sadece bölücü terör örgütüne meşruiyet kazandırmakla kalınmamakta, Türk Devleti terörle pazarlık zilletine düşürülmektedir.
Böyle kirli bir tablo sadece şehit ve gazi ailelerini değil, bütün Türk Milleti’ni derinden yaralamaktadır.
Bir kez daha ifade ediyoruz ki, Türkiye Kamu-Sen olarak bölücü başı ile yapılan kirli pazarlıkları onaylamıyoruz.
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur
Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
türk eğitim üyesi
türk eğitim üyesi - 11 yıl Önce

Mazeretleri ve eksikleri yazmayı bırakın.Kabul etmediğini bu problemin çözümünü yazın.Bu problem çözülmeli kim ve kimler ile bu önemli değil.

SIRADAKİ HABER