MÜLAKATLA MÜDÜR ATAMASINA KARŞIYIZ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetici atamalarında mülakat uygulamasına karşı olduklarını, mülakatın getirmesi durumunda yargıya başvuracaklarını bildirdi.

MÜLAKATLA MÜDÜR ATAMASINA KARŞIYIZ

Koncuk, yarın sona erecek 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 4 4 4 eğitim sisteminin “yangından mal kaçırırcasına, tarafların öngörüleri ve kaygıları dikkate alınmadan” uygulanmaya başladığını ileri sürdü.

Yeni sistemden en fazla sınıf öğretmenlerinin etkilendiğini, birçoğunun norm fazlası durumuna düştüğünü iddia eden Koncuk, bu sorunun giderilmesine yönelik Bakanlığın öğretmenlere alan değişikliği hakkını getirdiğini hatırlattı.

Alan değiştiren öğretmenlerin yeni alanlarında mutlu, verimli ve başarılı olamadığını iddia eden Koncuk, norm kadro fazlası olduğu için alan değiştiren sınıf öğretmenlerinin sayısının 23 bin 559 olduğunu belirtti.

Bakanlığın, 2012 yılı yer değiştirme döneminde iller arası yer değiştirme yoluyla alan değiştiren öğretmenlere eski iline dönmek şartıyla eski alanına dönme hakkı tanındığını anımsatan Koncuk, şunları kaydetti:

“Öğretmenlerimize eski alanıyla ailesi arasında tercihe zorlayan Bakanlık anlaşılan onlarla çok fena alay etmektedir. Öğretmenlere tanınan sözde 'hak' kabul edilebilir değildir, mantık sınırları içinde hiç değildir. Şu anda öğretmenler çaresiz bir şekilde Bakanlığın akıl ve izanla bağdaşır bir adım atması için beklemektedir. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Bakanlığı ben bilirim anlayışıyla yönetmeyi bırakarak, alan değiştirmek zorunda kalan öğretmenlerimizin mağduriyetlerine son vermesidir. Alan değiştirmek zorunda kalan tüm öğretmenlerimize şubat ayında esas branşlarına dönüş hakkı tanınmalıdır.”

Özür grubu tayinlerinin şubat ayında yapılmasına yönelik umutlarını koruduklarını bildiren Koncuk, “Şubat ayında mutlaka özür grubu tayinleri yapılmalı ve öğretmenlere yaşatılan özür grubu tayini işkencesine artık sonsuza dek son verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Öğretmen ihtiyacının Bakanlığın açıkladığı 127 bin rakamından daha fazla olduğunu savunan Koncuk, “Bakanlığın şubat ayında öğretmen ataması yapmaması, bu konuda dayatmacı ve ısrarcı davranması anlaşılır gibi değildir” görüşünü bildirdi.

 

-“Torpil devreye girecek”-

 

Bakanlığın yönetici atamalarını henüz yapmadığını, okul müdürü atamalarıyla ilgili yeni bir düzenleme için çalıştıklarını belirten Koncuk, “Mülki idare amirlerine inisiyatif verilirse torpil devreye girecek, liyakat ilkeleri yerle yeksan olacaktır” iddiasında bulundu.

Yönetici atamalarında mülakat getirilirse yargıya başvuracaklarını bildiren Koncuk, bakanlığın torpile, yandaş kayırmaya neden olacak uygulamalardan kaçınması gerektiğini ifade etti.

Koncuk, eğitim çalışanlarının itibarlarıyla sosyo-ekonomik durumlarının “yerlerde süründüğünü” de öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER