MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCISI ATAMASINDA İTİNAYLA HUKUKSUZLUK YAPILIR

Türk eğitim Sen üç nolu şube başkanı Ali İhsan HASANPAŞAOĞLU yaptığı açıklamada İstanbul'da müdürve müdür yardımcısı atamalarında hukuksuzluk yapıldığını öne kürdü.

MÜDÜR VE MÜDÜR  YARDIMCISI ATAMASINDA İTİNAYLA HUKUKSUZLUK YAPILIR
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü hukuksuzluk ve yandaş kayırmacılık kervanına bir yenisi daha ekledi.Daha önce münhal ilan ettiği bir çok okul müdürlüğü ve müdür yardımcılığı kadrolarını atama listesinden çıkararak bu okulları tercih edecek yönetici adaylarını hayal kırıklığına uğrattı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta İstanbul Erkek Lisesi,Kabataş Erkek Lisesi ve Vefa Lisesi gibi müdürlüğü boş olan ve duyuruya çıkarılan okulları hiçbir gerekçe göstermeden listeden çıkararak bu okullara müdür atamasının önüne geçmeye çalışmaktadır.
Edindiğimiz bilgilere göre talimat Ankara’dan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelmiştir.Herhalde müdürlük mülakatlarında yapılan yandaş kayırmacılık istenilen düzeyde gerçekleşememiş ve istenilen kişiler bu okullara atanacak puanlara ulaştırılamamış ki yetkililer çözümü bu okulları kapalı göstermekte bulmuşlar.
Madem istediğiniz okulu kapalı gösterecek,istediğiniz okula istediğiniz kişileri 76.Madde kapsamında Bakan onayıyla atayacaksınız,sınav ,mülakat gibi  uygulamaları neden yapıyorsunuz ? Puanları neden yayınlıyorsunuz ? İl birincisi hak ettiği, istediği okula değil de sizin istediğiniz veya izin verdiğiniz okullara atanacaksa bu tiyatroya ne gerek var.
Çalışma barışını bozduğunuzun,insanları devlete küstürdüğünüzün ve kul hakkına girdiğinizin farkına ne zaman varacaksınız.O koltukların size tapulu olmadığını,mahkemenin kadıya mülk olmadığını ne zaman anlayacaksınız.
Peygamber Efendimiz  “İşi ehline veriniz” derken siz hangi inancın gereği olarak işi ehline değilde yandaşa vermek için çırpınıyorsunuz.Çırpındıkça battığınızın farkında değil misiniz ?
Sözü çok uzatmadan Türk Eğitim Sen olarak her türlü hukuksuzluğun karşısında duracağımızı ve mücadele edeceğimizi ilgililere buradan bir kere daha haykırıyoruz.Derhal bu usulsüzlüklere bir son verilerek bütün boş okulların müdür ve müdür yardımcılığı kadrolarının atama listelerine eklenmesini talep ediyoruz.
Ayrıca,Ankara’dan kendisine tebliğ edilen her türlü hukuksuz uygulamayı uygulamakta beis görmeyen ve noter gibi çalışan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer YILDIZ’ı ve yol arkadaşlarını istifaya davet ediyoruz.
Unutmayın ki ayarını bozduğunuz kantar günü gelince sizi de tartacaktır.
 
                       Ali İhsan HASANPAŞAOĞLU
Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER