MTSK SINAV SORUMLULUĞU KURSLARI ÜCRETSİZ VERİLMELİDİR

120 SAATLİK MTSK SINAV SORUMLULUĞU KURSLARI ÜCRETSİZ VERİLMELİDİR

MTSK SINAV SORUMLULUĞU KURSLARI ÜCRETSİZ VERİLMELİDİR


Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığına Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün 26/08/2013 tarih ve 32501511/410.02/2203655 sayılı Yönetmelik ve Yönerge ile İlgili Açıklamalar konulu yazısı doğrultusunda Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde düzenlenen 120 saatlik eğitim programı için farklı illerimizde farklı miktarlarda olmak üzere eğitim çalışanlarından paralar talep edildiği konusunda gelen şikayetler üzerine MEB’e yazılı başvuruda bulunduk.
 
Yazımızda; Söz konusu kursların Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde modül açılmak suretiyle bu eğitimin ücretsiz olarak eğitim çalışanlarına verilmesi için illerin uyarılmasını ve farklı uygulama yapan illerle ilgili gereken işlemlerin yapılmasını istedik.


 
 
Sayı     :GMT.430.00/1089                                                                                                     13/11/2013
Konu  :120 saatlik MTSK kursu
 
 
T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
 
 
Bilindiği üzereÖzel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği, 29 Mayıs 2013 tarihli ve 28662 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesi ise 10.06.2013 tarihli ve 1306898 sayılı Makam Onayı ile uygulamaya konulmuştur. Daha sonra illerden Bakanlığa ulaşan bilgilerden Yönetmelik ve Yönerge ile ilgili uygulamalarda tereddüt edilen konuları olduğu bildirilerek, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün 26/08/2013 tarih ve 32501511/410.02/2203655 sayılı Yönetmelik ve Yönerge ile İlgili Açıklamalar konulu yazısı yayınlanmıştır.
Söz konusu yazıda MTSK  Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görev alacak personelle ilgili olarak; 18- Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görev alan personelin büyük çoğunluğu daha önce 30 saatlik eğitimden geçerek “Sınav Sorumlusu Yetki Belgesi” alanlardan oluşmaktadır. Yeni uygulamalarda farklı değerlendirmeler istendiğinden “Sınav Sorumlusu Yetki Belgesi” olan bütün sınav sorumlularının Halk Eğitim Merkezlerince düzenlenecek 120 saatlik eğitimden geçirilmesi gerekmektedir. Bu kurslar, en kısa zamanda illerde ve uygun ilçelerde Valiliklerce açılacaktır. Sınavlarda sınav sorumlusu görevlendirmeleri yapılırken öncelikle 120 saatlik eğitim sonucunda belge alan kişilerin görevlendirilmesi sağlanacaktır. Sınav yapılacak il ve ilçelerde 120 saatlik kursu bitirip belge alanların sayısı yeterli olması halinde, 30 saatlik kurs sonunda belge alanlara görev verilmeyecektir. şeklinde açıklama getirilmiş illerden bu doğrultuda işlem yapmaları istenmiştir.
İllerimiz “Sınav Sorumlusu Yetki Belgesi” olan bütün sınav sorumlularının yetiştirilmesi amacıyla  Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde eğitimler düzenlemeye başlamışlardır. Düzenlenen 120 saatlik eğitim programı için farklı illerimizde farklı miktarlarda olmak üzere eğitim çalışanlarından paralar talep edildiği bilgisi genel merkezimize ulaşmaktadır. Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde modül açılmak suretiyle bu eğitim ücretsiz olarak eğitim çalışanlarına verilebilecekken, eğitim çalışanlarından ücret talep edilmesi kabul edilebilecek bir durum değildir.
         Söz konusu kursların  Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde modül açılmak suretiyle bu eğitim ücretsiz olarak eğitim çalışanlarına verilmesi için illerin uyarılması ve farklı uygulama yapan illerle ilgili  gereken işlemlerin yapılması hususunda;  
Gereğini arz ederiz.
 
 
 
 
 
                                               M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN                          Musa AKKAŞ                                                          Genel Mevzuat ve Toplu                             Genel Sekreter
                                               Sözleşme Sekreteri
 
Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER