MİLLİ EĞİTİMDEKİ HUKUKSUZ ATAMALARINA DURDURUNUZ ...

Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer DOĞAN Valilik makamına dilekçe ile başvurarak Milli Eğitimde hukuksuz uygulamaların durdurulmasını istedi.

MİLLİ EĞİTİMDEKİ  HUKUKSUZ ATAMALARINA DURDURUNUZ ...

 DOĞAN açıklamasında: Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat kanununda yaptığı değişiklikle, Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürlüğü sayısında artış olmuştu. Şube müdürlüğü sayısında bu artışa karşılık 2012/44 sayılı genelge yayınlandı. Genelgeye göre öncelikle sınav kazananlar ve liyakat sahibi olanlar arasından şube müdür görevlendirmesi yapılacaktı. Fakat daha sonra istismar olabileceği düşünülerek 2012/46 sayılı genelge ile de önceki genelgenin iptali sağlandı. Buna rağmen ilimizde atama çalışmaları devam etmektedir. Milli Eğitim Müdürümüz herhangi bir duyuru yapmadan el altından aldığı dilekçelerle şube müdürlüğü görevlendirmesi yapmaya çalışmaktadır. Sınav kazanmışlar varken ve liyakat sahibi olanlar yok sayılarak belirli bir sendikanın temsilcileri özellikle tercih edilerek hazırlık yapılmaktadır. Bu girişim hukuku dayanaktan yoksun olup, uygulaması eğitimciler arasında büyük huzursuzluğa yol açacaktır. Bu nedenle sayın valimize durumu anlatan bir dilekçeyle başvurduk.
Dilekçemiz;
VALİLİK MAKAMINA
                    TEKİRDAĞ
 
İlgi:     a) 2012/44 Sayılı Genelge
            b) 2012/46 Sayılı Genelge
 
            Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan ilgi (a) genelge ile İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlükleri bünyesindeki şube müdürlüklerine belirli şartlarla görevlendirme/atama yapılacağı bildirilmişti. Bu genelgenin yayınlanmasını müteakip ilimizde herhangi bir duyuru yapılmadan, el altından dilekçeler alınmak suretiyle şube müdürlüğü görevlendirilmesi yapılmaya çalışılmaktadır. Üstelik bu görevlendirmelerde herhangi bir kriter ve liyakat ilkesi göz önüne alınmamış, dilekçe ile görevlendirme için müracaat eden liyakat sahibi kişiler görevlendirilmezken belli bir sendikanın temsilcileri özellikle tercih edilmiştir.
            Bu görevlendirmelere hukuki dayanak oluşturan ilgi (a) genelgenin iptali talebiyle Genel Merkezimiz tarafından dava açılmış ve görevlendirmeler yerine bir an önce “şube müdürlüğü sınavı” yapılması istenmiştir. Doğru olan görevlendirmeler değil, bir an önce sınav yapılarak bu kadrolara asaleten atama yapmaktır.
            Sendikamızın başlattığı hukuki süreç devam ederken Bakanlığımızca çıkarılan ilgi (b) genelge ile ilgi (a) genelge yürürlükten kaldırılmıştır. Genelge yürürlükten kaldırılmış olmasına rağmen bu genelgeye dayalı olarak yapılmak istenen görevlendirmelerin devam ettiği bilgileri sendikamıza ulaşmaktadır. Hukuki dayanağı, yürürlükten kalkmış bir genelge olan, bu görevlendirmelerin yapılmaya çalışılması hem anlaşılmaz hem de hukuk dışı bir durumdur.
 
            Hukuki dayanağı olmayan bu görevlendirme çalışmalarının engellenmesi için;
        
           Gereğini arz ederim.   
 
 
                                                                                                       Muzaffer DOĞAN
                                                                                                                     Türk Eğitim Sen
                                                                                                                     Tekirdağ Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER