MİLLİ EĞİTİM BAKANI SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞINA MI ÖZENİYOR ?

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞINA MI ÖZENİYOR ?
BASINA VE KAMUOYUNA
 
Yeni Eğitim-Öğretim yılı dün ilk zilin çalmasıyla ve onlarca sorunla başladı. Milli Eğitim Bakanı Sayın Avcı, dün Ankara’nın Etimesgut İlçesinde bir okulun açılışına katıldı ve öğrencilere hediye olarak dağıttığı şiir kitabı ile yeni bir skandala daha imza attı. Bu son olayla da anlaşılmaktadır ki Milli Eğitim Bakanlığı eğitimin sorunlarını çözebilecek yeterlilikte ve zihniyette değildir.  
 
Sayın Avcı’nın 2. Sınıf öğrencilerine dağıttığı kitapta yer alan bazı şiirler, kamuoyunda şok etkisi yaratmıştır. Kitapta geçen ‘Liderimiz’ isimli şiirde Taliban Lideri Hikmetyar’a övgüler düzülmüştür. “Ona zor değil kafasını kırmak zalimlerin, daha çocukken başladı bu işe” ve “Biz çocuklar koşup duruyoruz dağlarda boynumuzda mermi torbalarıyla. Böylece savaşıyoruz biz çocuklar da” gibi dizlerde çocuklar savaşa ve silahlanmaya çağırılmaktadır. Bu şiir kitabının çocuklara dağıtılmasının kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Acaba Sayın Bakan, Başbakan ve Dışişleri Bakanının savaş çığırtkanlığı politikalarına mı özenmektedir? Bu hareket, ülkemizin iktidar eliyle savaşa sürüklenmeye çalışıldığı şu günlerde ayrıca manidardır.
 
Bu kitap çocuklarımıza pedagojik anlamda kesinlikle uygun olmadığı gibi Milli Eğitimin Temel ilkeleriyle de asla bağdaşmamaktadır. Sayın Bakana, Milli Eğitimin Amaçları içerisinde yer alan “Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı kişiler yetiştirmek” ifadelerini hatırlatmak isteriz
 
Sayın Bakanın o kitabı okumadan dağıtmış olduğunu varsaysak bile, kitabın kapağında yer alan elinde tüfek ve göğsünde mermiler taşıyan küçük çocuğu da mı görmemiştir? Anlaşılan o ki Bakanın eline o kitabı tutuşturan bürokratlar, liyakat ve kariyer ilkeleri göz önünde bulundurulmaksızın iktidarın kadrolaşma politikalarına uygun kriterleri yerine getirme çabası içindedirler. Milli Eğitim Bakanlığı, Gayrı Milli Eğitim Bakanlığı haline gelmiştir.
 
Bizler eğitimciler olarak Başöğretmenimiz Mustafa Kemal’in “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesi doğrultusunda, çocuklarımızı barış, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü değerleriyle yetiştirmeye devam edeceğiz.

Eğitim-İş Ankara 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu Adına
Şube Başkanı Umut Çaltak
Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER