MEVLİD KANDİLİ İNSANLIĞIN AYDINLIĞA KAVUŞTUĞU GECEDİR

MEVLİD KANDİLİ İNSANLIĞIN AYDINLIĞA KAVUŞTUĞU GECEDİR
12 Ocak 2014 Pazar akşamı Mevlid Kandili ile ilgili bir açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal “Bu gecenin önemi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in dünyaya teşriflerinin yıldönümü olmasıdır. Bu kutlu gece insanlık tarihinin en önemli olaylarından birisidir. İnsanlığın bütün değerlerini yitirdiği, sapkınlıkların, azgınlıkların, küfür ve haksızlıkların son hadde geldiği bir zaman dilimi yaşanmakta idi. Hak, hukuk ve adalet kavramları hiç yoktu. Böyle bir cehalet ve zulüm ortamında, insanlığa bir ümit, bir ışık ve bir yol gösterici olarak Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (sas) dünyayı şereflendirdi.” dedi.
Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’e (sas) peygamberliğin gelmesiyle; adalet, kardeşlik, huzur, esenlik, doğruluk, güvenilirlik, cömertlik ve birlik hakim olmuştur diyen Ünal “Yetimler korunmuş, güçsüzler rahat etmiş, kan davaları bitmiş, insanlık her alanda en güzele ulaşmanın gayreti içerisinde olmuştur. İlmin önemi ortaya çıkmış, sağlık, temizlik ve sosyal yardımlaşma gibi önemli konular gün yüzüne çıkmıştır.” şekline konuştu.
Sevgili Peygamberimiz (sas) gibi yaşamaya gayret edilmelidir diyen Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgili Peygamberimiz’in (sas) hayatı bu mevlid günü münasebetiyle yeniden okunmalı, okutulmalı, anlamalı ve anlatılmalıdır. Esas itibariyle de O’nun gibi yaşamaya gayret edilmelidir. Günümüzde İslam dünyasında yaşanan vahşetin, kan ve gözyaşının, hukuksuzlukların, bölünmüşlük ve parçalanmanın giderilmesinin çaresi, aynı şekilde ülkemizdeki adaletin, birliğin, bütünlüğün, kardeşlik ve huzurun da tek çaresi Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’i (sas) anlamak, O’nun gibi düşünebilmek ve yaşayabilmekle mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) doğum gecesi olan Mevlid Kandilinin bütün İslam alemine ve Türk Milletine huzur, esenlik, birlik, dirlik ve uyanışa vesile olmasını niyaz ediyor, gecenizi tebrik ediyorum”.
                                                                                                  Basın Bürosu/11.01.2014
Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER