MEMURUN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Türk Büro-Sen 2013 Yılı Eğitim ve İstişare Toplantısı 14 – 17 Şubat tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi.

MEMURUN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ
Eğitim ve İstişare Toplantısına Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Bayram Öztürk, Osman Eksert, Hüseyin Aslan, Tahir Yüzbaşıoğlu, Nejla Öksüz, Cafer Seçer, Şube Başkanları, Başkan Yardımcıları ve İl Temsilcilerimiz katıldı.
Toplantı, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başladı.
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş konuşmasında, sendikamızın 20 yıllık gelişim sürecinden, kazanımlardan ve faaliyetlerden bahsetti.
MEMURUN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ
666 Sayılı KHK ile yapılan düzenlemelerle fazla mesai ücretlerinin kaldırıldığını belirten Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, “ 2013 yılından itibaren kaldırılan fazla mesai ücretleri  memurların mağduriyetine sebep olmuştur. Maaşlarda ortalama olarak 200 – 400 TL arası bir düşüş yaşanmıştır. Memurların hayat standartlarında büyük bir düşüş yaşanmış, alım güçleri azalmıştır” dedi.
EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET UYGULAMASI HAYATA GEÇİRİLEMEMİŞTİR
Bazı kurumlarda yol ücretleri ve ikramiyelerin de kaldırıldığını belirten Yokuş, “ bir çok kurumda yol ücreti ödeneği, ikramiyeler ile ilave ödemeler kaldırılmış, memurların mağduriyeti söz konusu olmuştur.Eşit işe eşit ücret uygulaması bir çok sıkıntıya sebep olmuştur. Hangi işin hangi işe eşit olduğu tanımlanmamıştır. Bazı kurumlarda yan yana masalarda aynı işi yapanların maaşlarının arasında uçurumlar vardır.  Bu mağduriyet bir an önce giderilmelidir” dedi.
STATÜ FARKI GİDERİLMELİ
4/B’li ve 4/C’li çalışanlar kadroya geçirilerek memurlar arasındaki statü farkı giderilerek tüm sözleşmeli personelin kadroya alınması gerektiğini vurgulayan Yokuş, “ teşeronlaşmaya son verilmelidir” dedi.
12 EYLÜL ALDATMACASI
12 Eylül 2010 referandumu bir aldatmacadır. Daha fazla hak, daha fazla özgürlük diyerek memurlar kandırıldı. Toplu Görüşme – Toplu Sözleşme Bağımsız Uzlaştırma Kurulu, Bağımlı Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna dönüştürüldü. Biz referandum öncesinde “toplu sözleşme hakkı veriyoruz” söylemlerinin aldatmaca olduğunu, sendikal haklarda daha da geriye gidileceğini söyledik. Zaman haklı olduğumuzu göstermiştir.
İŞ GÜVENCEMİZE DOKUNDURTMAYIZ
Yeni anayasa hazırlıklarında memur tanımının kaldırılmasına değinen Yokuş, “Yeni slogan tek çatı yani, “işçi-memur tanımını tek çatı altında toplamak.” memur ifadesini çalışanlar şeklinde dizayn etmek, anayasanın 128. maddesini öncelikle değiştirmek.
Hedef, memur güvencesi. Hedef, devlet tanımı içindeki “devlet memuru” kavramını ortadan kaldırmaktır. Yaşanan olumsuz gelişmelere dur demek için 27 Şubat 2013’te hizmet kolumuza bağlı 43 kamu kurum ve kuruluşundan üretimden gelen hizmet gücümüzü kulanacağız. 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz” dedi.
Genel Başkanımızın konuşmasından sonra, Prof. Dr. Şule Erçetin “Beden Dili, Ekip Çalışması, Moral ve Motivasyon” konularında eğitim vermiştir.
Program, Cumartesi günü (16.02.2012) Sekreteryalar Toplantısı ile devam etmiş olup, Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş’un değerlendirme ve kapanış konuşmasıyla son bulmuştur.
 
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER