MEMURLARA YOL YARDIMI GELDİ

2014 yılından itibaren yürürlüğü girecek olan servis hizmeti ile ilgili ilk adım Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Enerji Bir-Sen’in girişimleri ile Enerji Bakanlığına bağlı EÜAŞ,TEDAŞ ve TEİAŞ Genel Müdürlüklerinde atıldı.

MEMURLARA YOL YARDIMI GELDİ
 
Kamu İşvereni ile mutabakata varılan ‘’Personel servisi’’ hizmeti 9 Ekim’de ihaleye çıkıyor.
 
Çalışma sonuçlandığında bu kurumlarda çalışan kamu görevlileri servis hizmetinden faydalanacak.
 
Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Memur-sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, ’’ Özelliklede Büyükşehirlerde kamu görevlilerinin en büyük sıkıntılarından biri olan mesaiye geliş gidişlerde servis hizmetinin olmaması memura zor anlar yaşatıyordu” dedi.
 
Tonbul, memurun mesaiye gelmek için her ay düzenli olarak ulaşım masrafı yaptığına dikkat çekerek, konuyu geçen yıl ve bu yıl gündeme getirdiklerini bu yılki Toplu Sözleşme ile çözüme kavuşturduklarını, söyledi.
 
Genel Başkan Tonbul sözlerine şöyle devam etti: ’Toplu sözleşme masasında ortaya çıkan sonuçların değerlendirilmesinde sadece yüzdelik zam ile maaş artışının dikkate alınmaması gerekir. Kamu görevlilerinin cebinden çıkan bir takım masraflarında yapılan iyileştirmelerle azaldığını görmek gerekir. Ankara’da Bakanlık ve Merkez teşkilatlarda çalışan kamu görevlileri servis hizmetinden faydalandığında aylık 100 TL civarında ulaşım masrafından kurtulmuş olacak.’’
 
TEDAŞ, EÜAŞ ve TEİAŞ genel müdürlüklerinde başlayacak olan bu uygulamanın bir başlangıç olduğunu belirten Tonbul, kamudaki diğer kurumların da konuyla ilgili en kısa zamanda çalışma başlatmaları için gerekli girişimlerin devam ettiğini belirtti.
Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER