MEMURLAR 103 LİRA ZARAR ETTİ

KONCUK. HER BİR MEMUR YETKİLİ KONFEDERASYONUN ACEMİCE YAPTIĞI HESAP YÜZÜNDEN 103 TL. ZARAR SOKULMUŞTUR

MEMURLAR 103 LİRA  ZARAR ETTİ
Kanal B televizyonuna gündemi değerlendiren Kamusen Genel Başkanı İsmail KONCUK :  2014 yılı bütçesinin sakat bir bütçe olduğunun altını çizerek, her bir memurun 103 TL. zarara uğratıldığını kaydetti. Koncuk, “Kamu çalışanları bütçeden memnun değil. Kamu çalışanları bu sene yapılan Toplu Sözleşmelerde masada satıldılar. Bu durumu satılmak kelimesinden daha güzel ifade eden bir söz yok. Hükümeti zor durumda bırakmama gayreti vardı o gayrette bu şekilde tezahür etti.
 
 
Kamu çalışanlarına 2014 yılı için 123 TL. zam yapıldı. Enflasyon şu anda yüzde 7’nin üzerindedir ve 2014 yılında hedeflenen enflasyon yüzde 5.3’tür. Tabii hedeflenen enflasyonların çıkması mümkün değildir, bizler buna sanal enflasyon diyoruz. Bu hedefler bugüne kadar hiç tutturulamadı. Ortalama kamu çalışanımaaşı üzerinden hareket ettiğimizde yapılan toplam zam 2014 yılı için 5.2’dir. Yani kamu çalışanlarına 2014 yılında hedeflenen enflasyondan daha az zam yapıldı.
 
 
Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge merkezinin yaptığı hesaba göre Hükümetin kamu çalışanlarına ayırdığı pay 2 milyar 800 bin TL. daha fazlaydı ama şunu iddia ediyorum bu acemice yapılan Toplu Sözleşme sürecinde bizim hesaplarımıza göre kamu çalışanlarının her birine bütçeden normal olarak ayrılan pay bile alınamamış ve her memur 103 TL. zarara sokulmuştur, hesap ortadadır. Burda bir feragat mi vardır bilemiyorum ama ben bunu ciddi bir hesap hatası olarak görüyorum. Bunları bilmeden masa başına oturursanız pazarlık yapamazsınız. Maalesef yetkili konfederasyon bütçeden ayrılan payı dahi alamamıştır.
 
 
Geçtiğimiz günlerde biz Türkiye Kamu-Sen olarak TBMM Dikmen kapısında bir eylem yaptık ve orada bütçede olması gereken taleplerimizi sıraladık. Masada unutulan nelerdir, bu unutulan başlıkları bütçe görüşmelerine nasıl dahil edebiliriz bunları dile getirdik. Bunların en başında gelen 2014 yılında enflasyon farkının mutlaka kamu çalışanlarına iade edilmesidir.
 
 
Hedeflenen enflasyonun altında kalan bir zam ve seçim dönemine girdiğimiz bir atmosferde enflasyon farkının bu bütçe görüşmelerinde verilmesini talep ediyoruz. Ocak ayında memurun cebine sadece 123 TL. girecek, aile ve çocuk yardımı yok, tazminat ve ikramiyelere herhangi bir zam söz konusu değil, öğretmenlerimizin ek derslerine yüzdelik bir zam öngörülmediği için ek ders ücretleri yerinde sayacak. İşte biz tüm bunların bütçe görüşmelerinde çözülmesini bekliyoruz.”dedi.
Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER