Memur-Sen Manisa İl Divan Toplantısı ile Manisa Şubemizin istişare toplantısı Öğretmenevi’nde yapıldı. Gündoğdu, İl Divan toplantıları öncesinde VIP Salonu’nda bir basın toplantısı düzenledi.
15 Mayıs’a kadar üye sayılarını 500 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Gündoğdu, özelde üyelerinin özlük hakları genelde ise ülkenin demokratikleşmesi başta olmak üzere bütün sorunları dert edinerek sendikacılık yaptıklarını kaydederek, “Önümüzde, bir yıllık üye sayılarının belirlendiği her yılın yeni miladı 15 Mayıs var. Haziran ayı içerisinde yeni seçimler yapılacak. Demokrasinin, millet idaresiyle yeniden buluşmasının günü. Bu her iki günün yeni bir kazanıma dönüşmesini istiyoruz” dedi.
Gazetecilerin, kamuda görev yapan 4/C kapsamındaki personelin durumuyla ilgili sorularını da cevaplayan Gündoğdu, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın, kongre sonrasında Memur-Sen’e yaptığı tebrik ziyaretinde, Başbakan’a ilettikleri ve ısrarla takip ettikleri 4/C kapsamındaki personele aile (eş ve çocuk) yardımı ödenmesinin sağlanması konusundaki müjdeyi verdiğini dile getirdi. Bakan’ın müjdesiyle birlikte Memur-Sen olarak 4/C statüsündeki personele yeni bir kazanım üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Gündoğdu, 4/C kapsamındaki personele aile (eş ve çocuk) yardımı ödenmesini sağlayacak Bakanlar Kurulu kararının yakın bir tarihte yürürlüğe gireceğini vurguladı.
Grevsiz Toplu Sözleşme Hakkı Eksiktir
Gazetecilerin, yaklaşan seçimler öncesindeki beklentilerini sorması üzerine Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, memurlara grev ve siyaset yapabilme hakkı verilmesi için siyasi parti liderlerine çağrıda bulundu. Son iki yılda memurların toplu sözleşme, grev ve siyaset hakkı için yoğun çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Gündoğdu, şunları söyledi:
“12 Eylül referandumu ile toplu sözleşme hakkımızı aldık. Ancak, grevsiz toplu sözleşme hakkı eksik. Onlarca yıldır işçi kardeşlerimizin kullandığı siyaset hakkının, bu ülkenin okumuş kesimi memura henüz verilmemiş olması da yine bir eksikliğimiz. Siyasi partilerimiz grev ve siyaset hakkı konusunda çok açık vaatlerde bulunmuyor. Dünyanın en az yüzde 55’inde var olan memura siyaset ve grev hakkı tanınması sözünün verilmesini alenen bekliyoruz.”
YÖK’ün anayasal bir kurum olmaktan çıkarılması gerektiğini dile getiren Gündoğdu, “Mesele, YÖK’ün başına getirilen isimler meselesi değildir. Eğer bu ülke demokratikleşecekse, sivilleşecekse; kanunları, mevzuatı normalleştirmek, kişiye göre olmaktan çıkarmak gerekmektedir. En kötü niyetlinin bile geldiğinde kötülük yapamayacağı bir kurumsal yapıya kavuşturmak lazım” diye konuştu.
Gündoğdu, 73 milyonu kucaklayan, ötekilik oluşturmayan, temel hak ve özgürlüklerin alanını genişletecek, dünya görüşü ne olursa olsun, herkesin görüşünü istediği gibi ifade etmesine ve inancının gereğini yerine getirmesine imkan sağlayacak yeni bir Anayasa’ya ihtiyaç olduğunun altını çizdi.
Basın açıklamasının ardından, Manisa Şube Başkanımız Mehmet Emin Sofuoğlu ve Şube Yönetimi, ilçe ve kurumları temsilcilerinin katıldığı istişare toplantısı, Ahmet Gündoğdu başkanlığında gerçekleştirildi. Gündoğdu daha sonra, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Yüksel Ülker ve yönetimi ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, ilçe temsilcileri ve yönetimlerinden oluşan katılımcılarla İl Divan Toplantısı yaparak, çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Vali Celalettin Güvenç Ziyaret Edildi
Gündoğdu, Memur-Sen İl Temsilciliği ve bağlı sendikaların yönetimlerinden oluşan bir heyetle resmi kurum ziyaretleri de gerçekleştirdi. Vali Celalettin Güvenç’e yapılan ilk ziyaretin ardından Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay ziyaret edildi.