MEMUR MAĞDUR EDİLDİ

Türk Büro-Sen Temsilciler İstişare Toplantısı Yalova’da 2 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirildi.

MEMUR MAĞDUR EDİLDİ
 Toplantıya, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Bayram Öztürk, Osman Eksert, Hüseyin Aslan Tahir Yüzbaşıoğlu, Nejla Öksüz, İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova Şube Başkanları, İl Temsilcileri, İlçe Temsilcileri ve İşyeri Temsilcilerinden oluşan yaklaşık 300 kişi katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda, Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş Sendikamızın gelişim sürecinden ve faaliyetlerden bahsetti.
 
666 SAYILI KHK İLE MEMUR MAĞDUR EDİLDİ

666 Sayılı KHK ile yapılan düzenlemelerle fazla mesai ücretlerinin kaldırıldığını belirten Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, “ 2013 yılından itibaren kaldırılan fazla mesai ücretleri  memurların mağduriyetine sebep olmuştur. Maaşlarda ortalama olarak 200 – 400 TL arası bir düşüş yaşanmıştır. Memurların hayat standartlarında büyük bir düşüş yaşanmış, alım güçleri azalmıştır” dedi.
EK ÖDEMELER EMEKLİLİĞE SAYILSIN
Memur ve işçi emeklisi maaşları ve ikramiyeleri arasında uçurum olduğunu belirten Yokuş, “ Memur ile işçi emeklisi arasındaki maaş ve ikramiye farkı çok fazladır. Ücrette adaletin sağlanması için ek ödemelerin tamamı emekli aylıklarına dahil edilmelir” dedi.

STATÜ FARKI GİDERİLMELİ

4/B’li ve 4/C’li çalışanlar kadroya geçirilerek memurlar arasındaki statü farkı giderilerek tüm sözleşmeli personelin kadroya alınması gerektiğini vurgulayan Yokuş, “ teşeronlaşmaya son verilmelidir” dedi.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET UYGULAMASI HAYATA GEÇİRİLEMEMİŞTİR

Bazı kurumlarda yol ücretleri ve ikramiyelerin de kaldırıldığını belirten Yokuş, “ bir çok kurumda yol ücreti ödeneği, ikramiyeler ile ilave ödemeler kaldırılmış, memurların mağduriyeti söz konusu olmuştur.Eşit işe eşit ücret uygulaması bir çok sıkıntıya sebep olmuştur. Hangi işin hangi işe eşit olduğu tanımlanmamıştır. Bazı kurumlarda yan yana masalarda aynı işi yapanların maaşlarının arasında uçurumlar vardır.  Bu mağduriyet bir an önce giderilmelidir” dedi.


12 EYLÜL ALDATMACASI

12 Eylül 2010 referandumu bir aldatmacadır. Daha fazla hak, daha fazla özgürlük diyerek memurlar kandırıldı. Toplu Görüşme – Toplu Sözleşme Bağımsız Uzlaştırma Kurulu, Bağımlı Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna dönüştürüldü. Biz referandum öncesinde “toplu sözleşme hakkı veriyoruz” söylemlerinin aldatmaca olduğunu, sendikal haklarda daha da geriye gidileceğini söyledik. Zaman haklı olduğumuzu göstermiştir.

İŞ GÜVENCEMİZE DOKUNDURTMAYIZ

Yeni anayasa hazırlıklarında memur tanımının kaldırılmasına değinen Yokuş, “Yeni slogan tek çatı yani, “işçi-memur tanımını tek çatı altında toplamak.” memur ifadesini çalışanlar şeklinde dizayn etmek, anayasanın 128. maddesini öncelikle değiştirmek. Hedef, memur güvencesi. Hedef, devlet tanımı içindeki “devlet memuru” kavramını ortadan kaldırmaktır. Buna müsaade etmemiz mümkün değildir.
İŞ BIRAKMA EYLEMİMİZ UYARI EYLEMİDİR
Memurun iş güvencesi için, fazla mesai ücretlerimiz için, ek ödemelerin emekliliğe sayılması için, kesilen yok paralarımız ve ikramiyelerimiz için, 27 Şubat 2013’te hizmet kolumuza bağlı 43 kamu kurum ve kuruluşunda üretimden gelen hizmet gücümüzü kulandık. 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdik.
27 Şubat’ta gerçekleştirdiğimiz iş bırakma eylemi bir uyarı eylemidir. Hükümet taleplerimizi dikkate almazsa genel greve gitmekten çekinmeyiz” dedi.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından, programa Doç. Dr. Muharrem Çetin’in “İletişim ve Etkileme” konularında vermiş olduğu eğitim ile devam edildi.
Sunumun ardından, katılımcılara sertifika verilmesiyle Temsilciler İstişare Toplantısı son buldu.
Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER