MEB ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SINAVININ İPTALİ İÇİN DAVA AÇILDI

Kısa adı BİLGEÇ olan Bilinçli ve Gelişimci Eğitim Çalışanları Sendikası MEB’in 29 Aralık 2013 tarihinde yapmayı planladığı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Yazılı Sınavının iptali için dava açtı

MEB ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SINAVININ İPTALİ İÇİN DAVA AÇILDI

Kısa adı BİLGEÇ olan Bilinçli ve Gelişimci Eğitim Çalışanları Sendikası MEB’in 29 Aralık 2013 tarihinde yapmayı planladığı Şube Müdürlüğü  Görevde Yükselme Yazılı Sınavının iptali için dava açtı 

 

Sendikadan edilen bilgiye göre; 08.11.2013 tarihinde Danıştay’a açılan davada ayrıca yürütmeyiş durdurma istemide yapıldı.

 

Sendika Genel Başkanı Cevdet SEZER yaptığı  açıklamada; sadece 1-1,5 aylık bir süre nedeniyle yüzlerce Şef arkadaşımız bu sınava katılamamaktadır. Temmuz 2012’de yapılması gereken ver yapılmayan görevde yükselme sınavı 1,5 yıldır bekletiliyordu da ne oldu da böyle yeni yönetmelik 15 gün beklenemeden uygulanmaya başlandı. Hangi yangından mal kaçırılıyor, eğitimde ikiyüzlülük, üvey evlat anlayışı tekrar mı hakim olmaya başlıyor. Bakanlar gençleştikçe köle gibi çalışma, yaşlandıkça da bakanlık içinde ayrışmayı mı yaşayacağız biz.

 

Sınav başvuru son günü ve sınav tarihinin 2013 yılı içerisinde yapılmasının istenmesi açıkça başvuruda bulunacak 2010 yılında görevde yükselmiş eğitim çalışanlarının önünü kesmekten başka bir şey değildir. Bu kabul edilemez. Sendikamızca 1 kişinin dahi hakkının yenmesi durumunda adım atılacaktır.

 

Okul Müdür, Okul Müdür Yardımcısı görevlendirmelerinin bir kadro gibi imtiyaza tabii tutulması, yarından sonra yancı anlayışla çalışan okul öğretmen başkanları, okul personel müdürleri, okul tuvalet izleme müdürleri, okul eğitimden sorumlu müdürleri, okul alım satımdan sorumlu müdürleri diye ortaya çıkmaya başlamayacağını garanti edemez. Her önüne gelenin müdür yapıldığı okul müdürü ve müdür yardımcısı sistemi zaten yanlıştır, bir de imtiyaz tanınmazı kabul edilmez. Okul müdürü görevini de yapan öğretmenlere şeflerimizden daha üstün imajı verende hatalıdır, altına imza atanda, kabul eden hükümette. Bu düzenin derhal düzeltilmesi gerekir. Dedi.

 

BİLGEÇ’in açtığı dava çok yönlü  olarak eğitim çalışanlarına uygulanan hakzılığın önüne geçmeyi hedefliyor. Özellikle Şeflerin görevde yükselebilmeleri için konulan 4 yıl görev şartının okul müdürlerinden yüksek olması, öğretmenlere tanınan şube müdürlüğüne başvuru hakkı ve bu hakkın eşit kadrodaki memur ve hizmetlilere verilmemesinin hukuksuzluğu üzerine duruluyor.

 

Konuyla ilgili ayrıntılı açıklama sendika sitesi olan www.bilgec.org.tr de bulunuyor

 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
muharrem
muharrem - 11 yıl Önce

Tebrik ederim, birilerinin sesi olmanız güzel.

O. Tokgöz
O. Tokgöz - 11 yıl Önce

Umarım kazanırsınız, ifadeleriniz çok doğru.

FERİDE
FERİDE - 10 yıl Önce

Tebrik ederim arkadaşlar. İptal olacak inşallah.

SIRADAKİ HABER